Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο ΕΟΤ...


Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό! Οι υπάλληλοι του ΕΟΤ προγραμματίζουν
στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι γιατί κανείς από τον Οργανισμό, ούτε από την ηγεσία του, ούτε από τα διοικητικά στελέχη του, συμμετέχει στη διαδικασία  με στόχο την αναδιοργάνωση...

...του τομέα Τουρισμού και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ, μεταξύ των κεντρικών υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων.
Η αλήθεια είναι οτι πριν από λίγες μέρες, ο Π. Γερουλάνος προχώρησε στη σύσταση μίας επιτροπής αποτελούμενης από τους τέσσερις γενικούς γραμματείς του ΥΠΠΟΤ και την Προισταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΠΠΟΤ, με αντικείμενο ακριβώς την  “τον έλεγχο της υφιστάμενης οργανωτικής διάρθρωσης του ΥΠΠΟΤ και των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ, τον εντοπισμό υπηρεσιακών μονάδων που έχουν προδήλως περιορισμένο αντικείμενο αρμοδιοτήτων ή στις οποίες υπηρετεί προσωπικό 
που πλεονάζει ή ελλείπει και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων στις υπηρεσιακές μονάδες του υπουργείου ή ΝΠΔΔ ανάλογα με τι ανάγκες”.
Από την άλλη πλευρά, μαθαίνουμε ότι σήμερα πρόκειται να γίνει και συνάντηση - όχι στο ΥΠΠΟΤ, πάντως - με θέμα τη διαδικασία σύστασης του μικτού φορέα marketing, ή άλλως, Εταιρεία Προβολής Ελληνικού Τουρισμού με συμμετοχή της ηγεσίας του Οργανισμού.
Ως γνωστόν, η πρώτη περίπτωση η ουσία είναι εξόχως διοικητική και δημοσιονομική. Η δεύτερη, η ουσία είναι πρωτίστως πολιτική και δευτερευόντως τεχνική.
Σε κάθε περίπτωση, επίκεντρο, παραμένει ο ΕΟΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου