Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Θαύμα"! Ο Μ. Καρχιμάκης θυμήθηκε τον ΕΟΤ και...


...ρωτάει τον Π. Γερουλάνο τι έγινε το 2008-2009!

Είμαστε - κατά πλειοψηφία, όχι ομόφωνα - από εκείνους που πιστεύουν ότι το κομματικό σύστημα του βαθέος ΠΑΣΟΚ είναι άφθαστο και ασυναγώνιστο, μακράν, στην οργάνωση και εκτέλεση ειδικών καταστάσεων, στη δημιουργία εντυπώσεων και στη διαχείριση πληροφοριών και στοιχείων. Όταν, επομένως, βλέπουμε την ημέρα της ορκομωσίας...

...της νέας κυβέρνησης συνεργασίας - με το "καλημέρα", δηλαδή της προσπάθειας υπό τον Λ. Παπαδήμο - τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, να καταθέτει ερώτηση στην Βουλή απευθυνόμενη στον... Π. Γερουλάνο για τον... ΕΟΤ, ε, μειδιάσαμε αυθορμήτως.
Όταν δε, διαπιστώσαμε ότι η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων επικεντρώνεται στις προμήθειες φιλοφρονητικών δώρων και διαφημιστικών υλικών την περίοδο 2008-2009, για τις οποίες ζητεί τις αποφάσεις και τις συμβάσεις και κάθε σχετικό έγγραφο, ε, τότε μας έπιασε γέλως άκρατος.
Με το που κατατέθηκε δε η ερώτηση, την αμέσως επομένη έφθασε στον ΕΟΤ σημείωμα από το Γραφείο του Π. Γερουλάνου προκειμένου να συγκεντρωθούν επειγόντως τα στοιχεία για την απάντηση.
Τι έπαθε ξαφνικά ο τρισμέγιστος και ηγνωσμένης κοινωνικής συνεισφοράς πολιτικός ανήρ Καρχιμάκης και ασχολείται με ένα θέμα επί του οποίου, υπάρχουν πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα οποία έχει χαλάσει ο κόσμος έναν χρόνο τώρα κυριολεκτικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική (και ανακριτική) έρευνα, διαβιβάστηκαν στη Βουλή με το ερώτημα περί ευθύνης υπουργών (αλλά παρεγράφη με τη λήξη της προηγούμενης Συνόδου) και που τέλος πάντων, μόνο το... Ειδικό Δικαστήριο δεν έχει ασχοληθεί ακόμα;
Γιατί τέτοια ερώτηση, τώρα και από τον συγκεκριμένο βουλευτή; Και πόθεν - ή από ποιον πονηρούλη - του ήρθε η έμπνευση; 
Για το που το πάει και τι πάει να “στήσει” πάλι το πράσινο κομματικοσύστημα, ήδη ακούμε διάφορες εκτιμήσεις και οι πιθανοί στόχοι είναι προφανείς. 
Είναι, όμως, τόσο κραυγαλέο και απροκάλυπτο το εγχείρημα που πραγματικά, έχουμε περιέργεια να δούμε τη συνέχεια της ιδιοφυούς αυτής πολιτικο-κομματικής σύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου