Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Μακεδονία Παλλάς": Στη δικαιοσύνη εναντίον blogs, Mάρι και Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη!


Στην "αντεπίθεση" και για την ακρίβεια, σε επίθεση εναντίον πολλών blogs και sites, πέρασε απόψε η οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, με αφορμή αναπαραγωγή πληροφοριών και δημοσιευμάτων για κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς” λόγω οφειλών στο ΙΚΑ. Με δύο ανακοινώσεις, μία του...

...Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη και μία της Μάρις Δασκαλαντωνάκη, εντεταλμένης συμβούλου της  Grecotel.
Οι αναρτήσεις αφορούν, όπως είπαμε, πληροφορίες και καταγγελίες για το “Μακεδονία Παλλάς”, για χρέη από μισθώματα ή για μη καταβολή δεδουλευμένων ή για διαμάχη με το ΙΚΑ, αλλά μολονότι ο Όμιλος αναφέρεται σε ιστολόγια και εναντίον αυτών στρέφεται, μία πιο προσεκτική έρευνα δείχνει ότι τα πρώτα δημοσιεύματα δεν ξεκίνησαν από blogs αλλά από ειδησεογραφικά sites εκδοτικών συγκροτημάτων και από εκεί, δύο μέρες μετά πέρασαν σε blogs μεγάλης αναγνωσιμότητας και αναπαράχθηκαν σε δεκάδες άλλα ιστολόγια. 
Η αλήθεια είναι, όμως, σε ορισμένα από αυτά, με πληθώρα πρόσθετων σχολίων και χαρακτηρισμών, ειδικά εναντίον της Μ. Δασκαλαντωνάκη που τυγχάνει και σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκη.
Η ανακοίνωση του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη:
Σχετικά με σειρά αναρτήσεων σε διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) κατά τα οποία η εταιρεία ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΤΕ” που ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Νικολάου Δασκαλαντωνάκη και η οποία έχει μισθώσει και λειτουργεί το Ξενοδοχείο ”MAΚEDONIA PALACE” στην Θεσσαλονίκη οφείλει προς το ΙΚΑ ενοίκιο ποσού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, και για την αποκατάσταση της αληθείας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:
α) η εταιρεία μας επί δεκαέξι χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE” με συνέπεια, έχοντας καταβάλει για μισθώματα του ξενοδοχείου συνολικά από το 1995 έως και σήμερα το ποσό των σαραντα επτά εκατομυρίων ευρώ (47.000.000€).
β) η εταιρεία μας εως και το έτος 2010 έχει επιπρόσθετα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο “MAΚEDONIA PALACE”, τεράστιες επενδύσεις, συνολικού ύψους 26.604.377€, μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει σήμερα αναπόσβεστο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπορική αξία του ακινήτου.
γ) η εταιρεία μας στις 13 Οκτωβρίου 2011 με μεγάλη της λύπη αναγκάστηκε να προβεί στην καταγγελία της σύμβασης του ξενοδοχείου “MAΚEDONIA PALACE” λόγω της μεγάλης και συνεχούς αδιαλλαξίας της Διοίκησης του ΙΚΑ να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα του ξενοδοχείου, όπως επιτάσσουν οι σημερινές και παγκοσμίως γνωστές οικονομικές συνθήκες της αγοράς και παρά τις υποδείξεις του Δημοσίου για μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων ιδιοκτησίας Δημοσίου (Ν. 3996/2011).
δ)  η εταιρεία μας έχει ήδη ασκήσει τα απαραίτητα ένδικα μέσα για την απόδειξη του προφανούς. Ότι δηλαδή ουδέν οφείλεται στο απολύτως εξασφαλισμένο από την εταιρεία μας οικονομικά ΙΚΑ, είτε για μισθώματα είτε για παράλογα πρόστιμα τα οποία το ΙΚΑ καταχρηστικά προσπαθεί να επιβάλει ακόμα και μετά την καταγγελία της μίσθωσης!!!
Δυστυχώς, δεν ζητήθηκε η άποψη της εταιρείας μας από τους συντάκτες των δημοσιευμάτων, οι οποίοι και δεν έλεγξαν την ακρίβεια των πληροφοριών τους ως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει.
Ο Όμιλός μας, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχει καταβάλει μόνο κατά την τελευταία τετραετία, πάνω από 85.000.000 €, στο Ελληνικό Δημόσιο.
Επειδή τα συγκεκριμένα δημοσίευματα, που έπονται σειράς αναλόγων, ομοίως ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, περιέχουν ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις και πλήττουν συνειδητά και βάναυσα την φήμη του Ομίλου μας, την επιχειρηματική μας δράση, την φερεγγυότητά μας και την αξιοπιστία μας, είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε αυτά που με αγώνες σαράντα και πλέον ετών έχουμε δημιουργήσει”.
Η ανακοίνωση της Μ. Δασκαλαντωνάκη:
“Με αφορμή ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα για δήθεν οφειλές και μάλιστα υπέρογκες στο Δημόσιο, τα οποία τον τελευταίο καιρό αναρτούνται σε διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) και τα οποία εν συνεχεία ακρίτως αναπαράγονται, η κ. Μαρία  Δασκαλαντωνάκη, δηλώνει ότι δεν έχει καμία οφειλή στο Ελληνικό Δημόσιο. Επιθυμώντας να διαφυλάξει την τιμή και την υπόληψη της ιδίας και της οικογένειάς της από κακόβουλα και συκοφαντικά δημοσιεύματα έχει ήδη αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο την υπόθεση και έχει προβεί σε υποβολή μηνύσεως εναντίον συγκεκριμένου ιστολογίου (blog). Λυπάται εάν θα αναγκασθεί να πράξει το ίδιο για όλους όσους αναπαράγουν ψευδείς και συκοφαντικές «ειδήσεις» για δήθεν οφειλές της στο Δημόσιο ή στο ΙΚΑ για το ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ”.
Ήμασταν και εμείς από τα πρώτα ιστολόγια - αν όχι το πρώτο - που αναφέρθηκαν στο θέμα, το περασμένο Σάββατο , αναδεικνύοντας, βεβαίως, ή προβλέποντας ακριβώς την έξαρση των “σεναρίων” που ακούγονταν για το κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου, τις δύο βασικές δέσμες πληροφοριών που υπήρχαν, μία από πλευράς ΙΚΑ και εργαζομένων και μία από την πλευρά Δασκαλαντωνάκη καθώς και τις δικές μας πληροφορίες και εκτιμήσεις για το ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα, σε εξέλιξη μέσω διαπραγματεύσεων.
Προσέξτε, όμως σκηνικό:
Το Σάββατο 5 Νομεβρίου, υπήρξε δημοσίευμα στην “Ημερησία” για την απόφαση του ΙΚΑ να προσωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό μετά την καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά Δασκαλαντωνάκη, ενώ στον “Κόσμο του Επενδυτή”, η πληροφορία ότι ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη αποφάσισε να αφήσει το ξενοδοχείο λόγω των χαμηλών πληροτήτων και του υπέρογκου, πλέον, τιμήματος.
Την Κυριακή, στο “Βήμα” βγήκε αναλυτικό και εμπεριστατωμένο θέμα και για τις δύο πλευρές, με έμφαση και αυτό στο κλείσιμο του ξενοδοχείου και στο θέμα του διαγωνισμού από την πλευρά του ΙΚΑ!
Στο protothema.gr, δε, είχε αναρτηθει από το Σάββατο ότι “κινδυνεύει” το Μακεδονία Παλλάς, λόγω οφειλών 3,2 εκατ. ευρώ, επικαλούμενο πληροφορίες από το ΙΚΑ και καταγγελίες των εργαζομένων.
Γιατί τώρα, τόσα δημοσιεύματα ξαφνικά σε τόσα διαφορετικά media για το ίδιο θέμα, με αλληλοκαλυπτόμενες ή αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες, είναι ένα θέμα από μόνο του, δεν είναι;
Από όλα αυτά, πάντως, κρατάμε ότι υπάρχει μία ένδικη διαδικασία σε εξέλιξη “είτε για μισθώματα, είτε για πρόστιμα”, όπως αναφέρει και ο Όμιλος.
Και εμείς εξακολουθούμε να το θεωρούμε αυτό,διαδικασία διαπραγμάτευσηςκαι αν δεν κάνουμε λάθος, υπάρχει μία προθεσμία λίγων ημερών ακόμα, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσε να προκύψει κάποια συμφωνία...
Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου