Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Thomas Cook: Μερική ανάκαμψη μετοχής και ο... "γαλλικός σύνδεσμος"

Περισσότερη ηρεμία σήμερα, τουλάχιστον το χρηματιστηριακό ταμπλό για τον Thomas Cook, με την τιμή της μετοχής να καταγράφει άνοδο άνω του 27%, καλύπτοντας ένα μικρό μέρος των χθεσινών βαρύτατων απωλειών. Η αναστάτωση και η αβεβαιότητα που έστειλε βέβαια σε χιλιάδες…


…συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις παραμένει, με κυριότερα πεδία αιχμής την καλή εκτέλεση των συμβολαίων και το ζήτημα των προκαταβολών.
Η διοίκηση του tour operator, εν όψει και της έναρξης, σύντομα, της περιόδου των κρατήσεων προσπαθεί να αποκαταστήσει την κλονισμένη εμπιστοσύνη και του καταναλωτικού κοινού και διαβεβαιώνει ότι κάθε πώληση ή κράτηση που έχει γίνει μέσα από το δίκτυο του Thomas Cook, ακόμα και για flight-only είναι απολύτως προστατευμένη.
Από την πλευρά μας έχουμε να συνεισφέρουμε με μία επισήμανση και μία πληροφορία.
Πρώτον, αυτό που ενέτεινε την ανησυχία οικονομικών και επιχειρηματικών κύκλων χθες ήταν και η υποχώρηση, κατά 10% και της μετοχής του TUI. Αυτό ήταν μία εξέλιξη που δεν μπορούσε να εξηγηθεί επαρκώς.
Δεύτερον, σύμφωνα με ορισμένους επενδυτικό-χρηματοπιστωτικούς κύκλους τους οποίους συναναστρεφόμαστε, στην Ευρώπη κυκλοφορεί μία πολύ ενδιαφέρουσα «φήμη», ως απαρχή αυτής της αιφνίδιας εξέλιξης.
Αναφέρει, αυτή η πληροφορία, ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αρνητική έκβαση σε δικαστική διαμάχη του Tour Operator με ξενοδοχειακό επιχειρηματία στη Γαλλία, σε σχέση με συμβόλαιο που είχαν υπογράψει.
Κατά τα φαινόμενα, αυτή η δικαστική απόφαση, εις βάρος του Thomas Cook, μπορεί δυνητικά να ανοίξει δρόμο για σχετικές προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων, πιθανότητα που προφανώς έχει προβληματίσει όχι μόνον τα στελέχη και τους νομικούς συμβούλους του συγκεκριμένου tour operator, αλλά και εκείνους των άλλων μεγάλων τουριστικών οργανισμών. Και φυσικά και στελέχη των αγορών και επενδυτικούς κύκλους που τη γνωρίζουν.
Πολύ ενδιαφέρουσα «φήμη», που αν έχει βάση, προμηνύει γενικότερες εξελίξεις στην αγορά.
Την καταθέτουμε, διερευνούμε περαιτέρω και… βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου