Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Στον "αέρα" τα μεγάλα ζητήματα του Τουρισμού;


Τι σημαίνει για τον Τουρισμό "μεταβατική κυβέρνηση";

Ο προβληματισμός για τις εκκρεμότητες τουριστικής πολιτικής και τις θεσμικές πρωτοβουλίες που είχαν δρομολογηθεί, αρχίζει να υπερισχύει της όποιας αισιοδοξίας και ανακούφισης από την πολιτική συμφωνία και τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή, μεταξύ των τουριστικών παραγόντων...

...οι απορίες και τα ερωτήματα δίνουν και παίρνουν, ιδίως σε ό,τι αφορά ορισμένες σημαντικές εκκρεμότητες σε φλέγοντα ζητήματα της τουριστικής αγοράς που δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί και διευθετηθεί.
Αυτό που δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, είναι το αν η μεταβατική κυβέρνηση θα προχωρήσει θεσμικές αλλαγές και διαδικασίες επί των διαφόρων τομέων πολιτικής ή αν απλώς, θα διαχειριστεί τις επείγουσες ή καθοριστικής σημασίας υποθέσεις και τα υπόλοιπα θα αφεθούν στην κρίση του λαού, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Ακόμα και αν ο Π. Γερουλάνος παραμείνει στη θέση του, θα συνεχίσει το έργο του - ε, καλά, τρόπος του λέγειν - κανονικά βάσει του σχεδίου, των εξαγγελιών και των προγραμματικών δεσμεύσεων της απερχόμενης κυβέρνησης ή θα “παγώσουν” όλα τα ζητήματα πολιτικής και οι θεσμικές αλλαγές και θα προχωρούν τα τρέχοντα και καθημερινα;
Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η σύσταση του φορέα marketing, οι μεταβολές στο οργανωτικό και διοικητικό σχήμα, η προβολή της χώρας, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, τα εργασιακά, ο αναπτυξιακός νόμος, το νέο φορολογικό και άλλα πολλά, βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένουν πολιτικές παρεμβάσεις.
Βρίσκονται και στον αέρα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου