Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Thomas Cook: 18μηνη "ανάσα" μεν, λίγη προσοχή δε...


“Βασικά, φαίνεται ότι τη γλιτώσαμε προς το παρόν”, ήταν τα πρώτα λόγια που ανέφερε με με μεγάλη ανακούφιση υψηλόβαθμό στέλεχος του Thomas Cook σε Έλληνα τουριστικό παράγοντα, με τον οποίο συνομίλησαν λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τις τράπεζες. Το αμέσως...

...επόμενο διάστημα αναμέντονται και οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου “σωτηρίας” που εκπονείται για τον Thomas Cook και που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του βρετανικού τύπου, θα περιλαμβάνει κλείσιμο άνω των 200 τουριστικών γραφείων του (Μόνον στη Μ. Βρετανία έχει πάνω από 1.000) πώληση και ενοικίαση μέρους του στόλου αεροσκαφών του αλλά πιθανότατα και άλλες κινήσεις, όπως ενδεχόμενη πώληση ή παραχώρηση συμμετοχών και ιδιοκτησιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τον Thomas Cook περιμένουν νεότερα από τους εκπροσώπους τους και τα στελέχη με τα οποία συνεργάζονται και φαίνεται ότι ως πλέον ενδεικνυόμενη πολιτική απέναντι στον tour operator, οι τουριστικοί φορείς συνιστούν απλά λίγη προσοχή, να μην υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα και να μην αφήνονται οφειλές και υποχρεώσεις να διευρύνονται.
Το 18μηνο ρευστότητας και τραπεζικής υποστήριξης που φέρεται να έχει διασφαλίσει tour operator είναι ένα διάστημα ικανοποιητικό και επαρκές, αρκεί όμως να μην προκύψουν καταστάσεις στην αγορά, κυρίως τη βρετανική, που θα επιδεινώσουν περαιτέρω και επικίνδυνα, πια, τη θέση του οργανισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου