Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Περί σουπλά: Τα' δαμε, αλλά πόσα... "παίξαμε";


Γιατί πρέπει κάποιες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που αξίζουν από μόνες τους να τις περνάτε από “πολιτικάντικα φίλτρα”, εσείς οι πολιτικοί; Γιατί, αγαπητέ μας υφυπουργέ Νικητιάδη; Η ιδέα με τα σουπλά στα Pan Gregorian είναι μεν μία καλή ιδέα, αλλά δεν είναι “χωρίς κόστος”...

...όπως πανηγυρικώς διατείνεστε.
Και μέχρις ότου διευκρινιστεί το ύψος ακριβώς (διότι ακούμε περίεργα νούμερα...) της χορηγίας του ΟΠΑΠ - ο οποίος εκτός του ότι τυπικά είναι εποπτευόμενος φορέας του υφυπουργού και του προισταμένου του, παραμένει εξ όσων γνωρίζουμε ακόμα στο ελληνικό δημόσιο - δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και... για ποιον και για πόσο, θα είναι, τελικά, καλή η πρωτοβουλία αυτή.
Διότι όταν προκύπτει μία σημαντική χορηγία δημόσιου φορέα, μπαίνουν και τα συνήθη ερωτήματα της πολιτικής και δημοσιονομικής μας πραγματικότητας, του τύπου "γιατί αυτή η ιδέα και όχι και μία άλλη" κ.λπ., κ.λπ..
Ούτως ή άλλως, μέχρι να μάθουμε "πόσα, που και γιατί" από τον ΟΠΑΠ, τότε δεν μπορεί κανείς να μιλάει για “ούτε ένα σεντ”, εκτός αν προσθέτει, εντέχνως, την λεπτομέρεια “για τον ΕΟΤ”, ενώ το μεγαλύτερο “μπράβο” αυτή τη στιγμή πάει στους καλλιτέχνες που παραχωρούν τα δικαιώματά τους.
Εμείς πρώτοι επικροτούμε τέτοιες ενέργειες - και φωνάζουμε από την πρώτη μέρα που βγήκαμε στον αέρα για την προβολή - αλλά όταν μας περνάτε για... "αμερικανάκια", μας θυμώνετε λίγο.
Όσο για το αν τα σουπλά, ύστερα από δύο-τρία χρόνια πλήρους έως και καταστροφικής ανυπαρξίας του marketing του Ελληνικού Τουρισμού στις ΗΠΑ, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος επανεμφάνισής μας, ας το συζητήσουμε μία άλλη φορά...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου