Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση συνεργασίας: Σκληραίνει τη στάση του ο τουριστικός κόσμος!



Α. Ανδρεάδης: "Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από έναν..."

Είναι ξεκάθαρο ότι ο επιχειρηματικός κόσμος έχει, ήδη, μόλις λίγες μέρες μετά τη σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας, τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για την αποτελεσματικότητά της. Εξ' ου και η παρέμβαση, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη του προέδρου του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη στους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου περί βαρύτατης...
...ιστορικής και προσωπικής ευθύνης τους “να προωθήσουν τις απόλυτα αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας”. 
Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από έναν Πρωθυπουργό, το έργο του οποίου επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση και εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη” είπε χαρακτηριστικά ο Α. Ανδρεάδης και ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα τον τουρισμό. 
Για τον οποίο, είπε ότι μπροστά σε μία εξαιρετικά αβέβαιη χρονιά του 2012, “μπορεί να δώσει σημαντική ανάπτυξη και απασχόληση, αν εφαρμοσθούν άμεσα τα συγκεκριμένα μέτρα, που όλα τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στην Κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει».
Η εκτίμησή μας αλλά και οι πληροφορίς που έχουμε, αναφέρουν ότι από τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος πιέσεων και αυστηρής κριτικής πρός όλα τα μέλη της κυβέρνησης από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου - τουλάχιστον, του τουριστικού - προκειμένου να μην “παγώσουν” ή να μην τελματώσουν διαδικασίες επίλυσης σημαντικών θεμάτων που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή είχαν συμφωνηθεί το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου