Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Russia24: Τι είδε ο Ρώσος (παρουσιαστής) στην Αθήνα...

O A. Shlyapnikov,
αριστερά

Παραφράζοντας το γνωστό τραγουδάκι “στο Ζάππειο μία μέρα περιπατούσα, συνάντησα…” προ ημερών, στην Αθήνα βρέθηκε το συνεργείο και ο παρουσιαστής του δημοφιλέστατου προγράμματος Russia24, του ρωσικού καναλιού VGRTK. Ήρθαν στην πρωτεύουσα για λίγες μέρες, με την υποστήριξη του ΕΟΤ Ρωσίας για τα γυρίσματα σειράς εκπομπών με…



…θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ευκαιρία των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι, το ποδόσφαιρο - μέχρι και στο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού πήγαν! - και άλλα θέματα σχετικά με τα σπορ και τις αθλητικές δραστηριότητες.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής, ο νεαρός Andrey Shlyapnikov έδειχνε πολύ ικανοποιημένος από την Αθήνα και βρήκαμε την ευκαιρία να του κάνουμε λίγες ερωτήσεις για να έχουμε και τη δική του γνώμη για την Αθήνα και την Ελλάδα.
- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την επίσκεψή σας στην Αθήνα;      
Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη στην Αθήνα είναι μόνο θετικές. Μας άρεσε ο ζεστός καιρός τον Νοέμβριο μήνα. Είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τα αξιοθέατα. Δεν κάνει πολύ ζέστη και δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες. Η πόλη είναι πολύ άνετη -  υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και διάφορες δυνατότητες για αναψυχή, καλά εστιατόρια με το πιο σημαντικό  - πεντανόστιμο φαγητό. Βεβαίως η παγκόσμια κρίση επηρέασε τη πόλη. Πολλά κλειστά μαγαζιά, υπάρχουν μερικά κτήρια που έχουν βλάβη από διαδηλώσεις αλλά αυτό δεν είναι τόσο τρομερό. Το βασικό είναι η ζεστασιά στην συμπεριφορά ελλήνων για τους ρώσους τουρίστες. Ήταν η πρώτη μου φορά στην Αθήνα και θα ήθελα να γυρίσω πάλι εδώ.
- Ποιες υπηρεσίες και προιόντα πιστεύετε, από την εμπειρία σας, ότι κερδίζουν περισσότερο τους Ρώσους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα;
Ελαιόλαδο, τσίπουρο, κρασιά, παραδοσιακά γλυκά.
- Υπάρχει κάτι, διαπιστώσατε κάτι που θα πρέπει να βελτιωθεί ή να γίνει από την πλευρά μας για να έρχονται περισσότεροι Ρώσοι?      
Η ελκυστικότητα της Ελλάδας αυξάνεται για τους Ρώσους τουρίστες αλλά οι τουρίστες με παιδιά προτιμάνε τη Τουρκία λόγω του καλού σέρβις. Θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούν οι τουρίστες μέσω των ΜΜΕ, πιο πολλά fam trip στα ξενοδοχεία με καλό σέρβις και λογικές τιμές. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο εναλλακτικό τουρισμό – γιοτ, ιππασία, ράλι κ λ π.
Θα ήταν ενδιαφέρον να οργανώσετε ταξίδια για τους φίλαθλους των ποδοσφαιρικών ομάδων και ομάδων μπάσκετ για τους μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα. Η δυναμική ατμόσφαιρα στα γήπεδα θα προσελκύει τους Ρώσους φίλαθλους. Οι Ολυμπιακοί αγώνες που θα γίνουν στο Σότσι έδωσαν αύξηση στο ενδιαφέρον τους Ρώσους και για τους αγώνες που γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα και για πρώτους σύγχρονες Ολυμπιακούς αγώνες. Τα θεματικά ταξίδια θα είχαν μεγάλη ζήτηση.  
- Τι αντίκτυπο έχετε από τους Ρώσους όταν κάνουν αναφορές και αφιερώματα στην Ελλάδα. Τι σχόλια και απόψεις εισπράττετε?
Οι εντυπώσεις είναι ενθουσιώδεις – καλές παραλίες, ξενοδοχεία ψηλού επιπέδου, ποιοτικό φαγητό, διάφορες δυνατότητες αναψυχής για νεολαία. Μερικοί βέβαια  παραπονιούνται για ακριβές τιμές. Αλλά ακόμα η Ελλάδα παραμένει ανεξερεύνητη. Πολλοί  επισκέπτες πάνε στα γνωστά ήδη μέρη ή με συμβουλές των φίλων.

Η πρώτη εκπομπή για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων προβλήθηκε προχθές, σε prime time. Μπορείτε να τη δείτε στο ακόλουθο link (από το 7.49 και μετά), είχε διάρκεια πέντε λεπτών και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία “σάρωσε” σε τηλεθέαση αλλά και αναγνωσιμότητα στο internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου