Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Μαραθώνας στους προορισμούς αριστείας του EDEN

Ένα μεγάλο “μπράβο” για τον δήμο του Μαραθώνα και ένα έξοχο παράδειγμα του τι έχουμε δίπλα μας και συχνά δεν το εκτιμούμε και ιδιαίτερα. Ο Μαραθώνας διακρίθηκε μεταξύ των προορισμών αριστείας στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στην προσβασιμότητα. Η Ευρωπαική Επιτροπή…


…τονίζει ότι ο Μαραθώνας προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση, τον πολιτισμό, την αρχαία ιστορία και τη σύγχρονη ελληνική φιλοξενία.
«Αυτός ο ηλιόλουστος προορισμός είναι φιλόξενος για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση τόσο για ηλικιωμένα άτομα όσο και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά διαθέτει πολυάριθμα μονοπάτια με ειδική σήμανση, κατάλληλα για αναπηρικά καροτσάκια, ένα πολυγλωσσικό σύστημα ακουστικής ξενάγησης, καθώς και ένα παρατηρητήριο με πανοραμική θέα των περιοχών, κατάλληλο για τη διέλευση αναπηρικής καρέκλας. Τα περισσότερα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής είναι επίσης προσβάσιμα σε αναπηρικές καρέκλες, ενώ η παραλία της Νέας Μάκρης είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό κάθισμα, το οποίο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ΕDEN, η Επιτροπή αποφάσισε να αφιερώσει τα φετινά βραβεία σε «Προσβάσιμους τουριστικούς προορισμούς για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες», θεωρώντας ότι με την ανάπτυξη αυτού του τομέα του τουρισμού, ο οποίος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτος, βελτιώνεται η συνολική ποιότητα των τουριστικών προορισμών και επεκτείνεται η τουριστική περίοδος.  
Οι δεκαεννέα τουριστικοί προορισμοί που βραβεύθηκαν στις Βρυξέλλες προσφέρουν προσιτά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, όπως ειδικά προσαρμοσμένα μονοπάτια για αναπηρικές καρέκλες, καθώς και πρόσβαση στις παραλίες και τα βουνά. 

«Αυτά τα είδη των υπηρεσιών και τα χαρακτηριστικά κάνουν τις διακοπές πιο ευχάριστες για τους ανθρώπους με διαφορετικές ειδικές ανάγκες -μειωμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες- αλλά και για τους ηλικιωμένους ή για τις οικογένειες με παιδιά», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου