Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ξενοδόχοι Χανίων: Αισιοδοξία αλλά και στρατηγικές κινήσεις για το 2014

- Μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη για το προφίλ των επισκεπτών

- Χορηγία scanner στο Αεροδρόμιο

Με θετικά μηνύματα και ανανεωμένη αισιοδοξία για την περίοδο του 2014, επέστρεψαν από το Λονδίνο, από την World Travel Market οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων. Ειδικά από τη βρετανική αγορά, από όπου τα Χανιά…


…ήταν φέτος από τους προορισμούς που διατήρησαν μία ικανοποιητική δυναμική, υπάρχουν θετικές ενδείξεις και μηνύματα ότι η περίοδος του 2014 θα εξελιχθεί ακόμη καλύτερα.
Όπως μας είπαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Γιαννούλης και ο Γραμματέας Κυριάκος Παπαδάκης, ο στρατηγικός σχεδιασμός που υλοποιεί η Ένωση τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει απτά αποτελέσματα - από το 2010, η κίνηση συνολικά προς τα Χανιά καταγράφει αύξηση σχεδόν 40% - ενώ έχει διευρυνθεί αρκετά και η σύνθεση των αγορών προέλευσης τουριστών, με αύξηση του μεριδίου αγοράς σε νέες και αναδυόμενες χώρες προέλευσης.
Κ. Παπαδάκης, Μ. Γιαννούλης
Βασικός στόχος για τις επόμενες χρονιές είναι να μπουν οι βάσεις για μία ισορροπημένη και αναλογική επέκταση της περιόδου, αρχής γενομένης από την σταθερή ενίσχυση του ρεύματος τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο Μαίου και σταδιακά και των μηνών που προηγούνται ή έπονται.
Για την επόμενη περίοδο, η Ένωση Ξενοδόχων προγραμματίζει νέες κινήσεις, όπως η συμμετοχή στo Grekland Panorama, την πρώτη έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, τον Φεβρουάριο στην Στοκχόλμη ενώ για πρώτη φορά, η Ένωση θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη ρωσική αγορά, με δυναμική συμμετοχή στην έκθεση MITT στη Μόσχα. 
Παράλληλα με τις στοχευμένες κινήσεις προβολής στις αγορές αυτές και την οργανωμένη συμμετοχή και παρουσία της Ένωσης σε εκθέσεις και άλλες διοργανώσεις ενδιαφέροντος, προχωρούν πρωτοβουλίες και σε επίπεδο οργάνωσης και διαχείρισης του προορισμού.
Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη εμπεριστατωμένη έρευνα για το προφίλ των επισκεπτών στα Χανιά, η οποία περιλαμβάνει και πολλά στοιχεία για τις low cost αεροπορικές εταιρείες και θα παρουσιαστεί στα τέλη του μήνα. “Με την έρευνα αυτή, που θα φθάσει σε μεγάλο βάθος ανάλυσης, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τη σύνθεση, το προφίλ και τις καταναλωτικές και τουριστικές προτιμήσεις των επισκεπτών και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις επόμενες κινήσεις μας”, μας ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά, η Ένωση πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια διάχυσης του εισοδήματος από τον τουρισμό στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο τα μέλη της Ένωσης παροτρύνονται συστηματικά να προτιμούν τοπικούς προμηθευτές και παραγωγούς καθώς και να προχωρήσουν σε επενδύσεις, π.χ. εκσυγχρονισμούς και αναβαθμίσεις υπηρεσιών, που θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά.

Επιπρόσθετα, η Ένωση Ξενοδόχων, σε συνεργασία με μεγάλο tour operator θα χορηγήσουν την προμήθεια και εγκατάσταση συσκευής scanner αποσκευών στο Αεροδρόμιο Χανίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ροή και οι διαδικασίες check in, των επιβατών που αναχωρούν από το αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου