Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον ιατρικό τουρισμό

Αυτό ήταν ελαφρώς… “αεροπλανικό”. Την Πέμπτη εξήγγειλε η Ο. Κεφαλογιάννη ότι θα υπογραφεί η ΚΥΑ για τον Ιατρικό Τουρισμό με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, τελικά την υπέγραψαν σήμερα. Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι…


… προυποθέσεις άσκησης του ιατρικού τουρισμού και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας- Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που θα τηρείται στον ΕΟΤ. 
Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται , με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η προβολή των παρόχων ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα σε αυτούς τους παρόχους θα χορηγείται και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.
Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. 
Επιπλέον οι ιατροί και οι μονάδες, θα πρέπει να  έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Σημειώνεται ότι αυτό δεν θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους.
Τέλος, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διενεργεί ήδη έρευνα αγοράς στο εξωτερικό προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν διεθνείς επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό.

Παράλληλα προετοιμάζονται δράσεις για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους, ώστε η Ελλάδα να γίνει προορισμός, που θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου