Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Στις 19 Μαρτίου, οι προτάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής για απλούστευση χορηγήσεων visa

Στις 19 Μαρτίου εστιάζεται η προσοχή και το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής τουριστικής κοινότητας και όλων των ευρωπαϊκών προορισμών που έχουν μεγάλα μερίδια αγοράς από χώρες εκτός Συνθήκης Σένγκεν. Και το ερώτημα όλων είναι αν…


…η Ε.Ε. θα κάνει τελικά ένα μεγάλο βήμα προς την απλούστευση των απαιτούμενων διαδικασιών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στις χώρες της Ευρωζώνης, δεκάδων εκατομμυρίων ταξιδιωτών. 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Τουρισμού της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας και Βιομηχανίας Pedro Ortun, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού, θα παρουσιάσουν επίσημα την πρότασή τους για την απλούστευση των διαδικαισιών χορήγησης θεωρήσεων.
Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα αφορά η πρόταση, αλλά οι υπάρχους πληροφορίες κάνουν λόγο για ένταξη περισσότερων χωρών στη λίστα των κρατών για τους υπηκόους των οποίων η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή καθώς και για τη θέσπιση και ευρύτερη χορήγηση visa διαρκείας δύο έως πέντε ετών.
Μεγάλο θέμα αυτό, μπορεί πραγματικά να βελτιώσει σημαντικά τη ροή επισκεπτών στις ευρωπαικές χώρες από πληθώρα αγορών.

Φυσικά, η κατάσταση στην Ουκρανία και στην Κριμαία, φωτίζει από διαφορετική πλευρά το θέμα των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες, αλλά ας ελπίζουμε για μία βελτίωση και όχι αυστηροποίηση.
Σε κάθε περίπτωση, ως γνωστόν, οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν, θα πρέπει να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από τα Κοινοβούλια των χωρών-μελών. Είναι ευνόητο, ωστόσο, ότι για τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας για την τουριστική και εθνική οικονομία τους και δεν αναμένονται προβλήματα. Αν και πάντα, υπάρχουν και φωνές που πρεσβεύουν άλλα.
Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου