Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

O'leary: "Ήρθαμε Ελλάδα για να μείνουμε" (και θέλει να γίνει και Νο1 εταιρεία σε δύο χρόνια)...

«Στην Ελλάδα ήρθαμε για να μείνουμε, να επενδύσουμε και μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνουμε την εταιρεία την πρώτη αεροπορική εταιρία της Ελλάδας», είπε μεταξύ άλλων από την Αθήνα, οπου έδωσε συνέντευξη τύπου νωρίτερα,  ο Mr Ryanair, Michael O'leary, με αφορμή την παρουσίαση…


…των δρομολογίων της εταιρείας από τον ΔΑΑ.
Οι πτήσεις της εταιρείας από Αθήνα πρόκειται να ξεκινήσουν την 1η Απριλίου και θα υπάρξουν 4 καθημερινές πτήσεις προς Χανιά, 2 προς Λονδίνο, 2 προς Μιλάνο, 2 προς Πάφο, 2 προς Ρόδο και 10 προς Θεσσαλονίκη.
Βέβαια, τα πιο ενδιαφέροντα ήταν από τα όσα είπε “εκτός κειμένου”, όπως το ότι οι προκρατήσεις των πτήσεων από Αθήνα παρουσιάζουν ρεκόρ, με την εταιρεία να υπολογίζει ότι οι πληρότητες θα ξεπερνούν το 80%.
Ανέφερε ακόμη ότι σε συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών τους πρότεινε ( ή ζήτησε) να υπάρχουν εκπτώσεις έως και 70% στις αεροπορικές εταιρίες οι οποίες αυξάνουν την κίνησή τους από ελληνικά αεροδρόμια.
Όπως ανέφερε ο O΄leary το επενδυτικό πρόγραμμα της Ryanair θα διαμορφωθεί στα 300 εκατ. δολάρια, με τη δημιουργία τριών βάσεων - Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά - με την εταιρεία να φέρνει στην Ελλάδα δύο νέα αεροσκάφη. Η Ryanair θα εκτελεί 154 νέες πτήσεις την εβδομάδα.
Δήλωσε ότι η Ryanair βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΔΑΑ για την ενίσχυση των δρομολογίων της κατά την χειμερινή περίοδο του 2014 ενώ υποστήριξε ότι οι χαμηλοί ναύλοι της εταιρείας συγκρινόμενοι με τους αντίστοιχους άλλων ελληνικών αερομεταφορέων έχουν ως αποτέλεσμα ετήσια εξοικονόμηση στους επιβάτες ύψους 500 εκατ. ευρώ. Είπαμε, το υποστήριξε.
Προχωρώντας πιο πέρα, υποστήριξε επίσης ότι από την επέκταση της δραστηριότητας της Raynair στην Αθήνα (από 1η Απριλίου), η ετήσια εξοικονόμηση κόστους για το επιβατικό κοινό θα ανέλθει στα 151 εκατ. ευρώ. 
Χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά υψηλές τις χρεώσεις του ΔΑΑ και σχολίασε ότι τα τιμολογιακά κίνητρα που προσφέρει είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση και θετικά αλλά εξέφρασε ις επιφυλάξεις του για τη διάρκειά τους.

Κάποια στιγμή είπε και ότι ενδεχομενη μείωση στις χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, θα σημάνει μια ανευ προηγουμένου «εισβολή» τουριστών στην Ελλάδα, με προφανή οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου