Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ελληνικό: Habemus δεσμευτική προσφορά, αλλά δεν είναι για να πανηγυρίζουμε κιόλας...

Το Ελληνικό φαντάζει ως το μεγάλο “Ελντοράντο” του real estate σε εθνικό επίπεδο αλλά η (μη) αξιοποίησή του ήταν ένα χαρακτηριστικό “γιοφύρι της Άρτας”, 15 χρόνια τώρα. Και το ότι φθάσαμε στο σημείο που φθάσαμε δεν είναι και λόγος πανηγυρισμών, όπως δεν χρειάζεται να…


…”επενδύεται” με μανδύες θριαμβολογίας και βαρύγδουπων δηλώσεων και σχολίων τύπου “η αξιοποίηση του καλύτερου οικοπέδου του κόσμου” και άλλα τέτοια κωμικά.
Το “καλύτερο οικόπεδο του κόσμου”, άντε της Ευρώπης, αν δούμε τα πράγματα ψυχρά και αντικειμενικά, προσέλκυσε αναλογικά πολύ μικρό διεθνές ενδιαφέρον στην τελική φάση της διαδικασίας, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίζει αντί να ικανοποιεί.
Σε κάθε περίπτωση και προσπερνώντας τον άκρατο ενθουσιασμό με τον οποίο την υποδέχονται αρκετά media, η δεσμευτική προσφορά της Lamda Development, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ, έχει το δικό της ενδιαφέρον καθώς υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια που δεν κατονομάζονται. 
Η Αl Maabar είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων μεικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι κρατικά ελεγχόμενο επενδυτικό κεφάλαιο του Αbu Dhabi.
Η Fosun Group, είναι γνωστή στη χώρα μας από την επένδυσή της στη Folli - Follie. Ο μεγάλος κινεζικός όμιλος, δημιουργήθηκε το 1992, έχει έδρα τη Σαγκάη, και δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

Η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. περιλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού για 99 έτη μέσω του θεσμού της “επιφανείας”, εκ των οποίων για το 30% της έκτασης θα παραχωρηθεί η πλήρης κυριότητα. Η σύμβαση είναι υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και την έγκρισή της σύμβασης από την Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου