Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Airbnb: Σύντομα, στο "club" των 10 δισ. δολαρίων

- +400% η αύξηση κρατήσεων για ελληνικά νησιά...

Στην πολύ κλειστή λέσχη των εταιρειών των οποίων η αξία αποτιμάται σε 10 δισ. δολάρια, εισέρχεται συντόμως, το πολυσυζητημένο airbnb, με τις ενοικιάσεις ιδιωτικών καταλυμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες στον οικονομικό τύπο των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι…


…το airbnb θα έχει αποτίμηση υψηλότερη από μεγάλους διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, όπως για παράδειγμα υηψηλότερη αξία κατά 2 δισ. ευρώ από τον όμιλο της Intercontinental.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το airbnb θα συγκεντρώσει χρηματοδότηση από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και funds - το TPG είναι ένα από αυτά - προκειμένου να διευρύνει το δίκτυό του και τις υπηρεσίες του, μία συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα και που θα καθυστερήσει την είσοδό του στη χρηματιστηριακή αγορά.
Αυτήν την περίοδο, όπως διαβάζουμε και στο travelmole, συγκεντρώνει περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια με στόχο να επεκταθεί και στην παροχή νέων υπηρεσιών, όπως οι μεταφορές και οι υπηρεσίες καθαρισμού.
Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι, το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των προορισμών με τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των προτιμήσεων των χρηστών του και μεταξύ εξωτικών προορισμών, όπως οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπάντος, το Μαρακές, προορισμοί στην Ινδία κ.α., περιλαμβάνονται πλέον και τα Ελληνικά Νησιά, με ποσοστό αύξησης 400%, κυρίως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. 

Θυμίζουμε ότι το airbnb, δημιουργήθηκε το 2008 από τρεις συγκατοίκους στο Σαν Φρανσίσκο και πέρυσι έφθασε στο επίπεδο των 11 εκατ. χρηστών με καταλύματα σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και προορισμούς.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα, πιο πρόσφατα εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου