Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Επίσημο: Libra Group και The Cycladic Group, στρατηγικοί επενδυτές στην coco-mat

Σας είχαμε ενημερώσει για αυτήν τη σημαντική συμφωνία από τις… 15 Νοεμβρίου και μας “κοιτάγατε” περίεργα. Σήμερα, έχουμε την επίσημη ανακοίνωση: Ο Όμιλος Libra ανακοίνωσε ότι αποτελεί τον κύριο επενδυτή στο 50% της COCO-MAT με τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος με την
ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου, καθώς και επίπλων. Βασικός συνεργάτης…

 
…του Ομίλου Libra σε αυτή την επένδυση είναι ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του. Η εν λόγω συμμαχία μεταξύ ιδιωτικών οικογενειακών επιχειρήσεων έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να διευκολύνει την παγκόσμια επέκταση της COCO-MAT μέσω πρόσβασης στο εκτεταμένο δίκτυο του Ομίλου Libra, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κοινή στρατηγική περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες περιοχές και κανάλια πωλήσεων, καθώς και την εκμετάλλευση αγορών χονδρικής που είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες.
Ως γνωστόν, ο Όμιλος Libra είναι ένας διεθνής όμιλος επιχειρήσεων που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες εκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία COCO-MAT. 
Ο Όμιλος Libra διαθέτει επίσης, εκτεταμένη διεθνή παρουσία στον κλάδο της φιλοξενίας και του ταξιδιού, τομείς στους οποίους η COCO-MAT επίσης δραστηριοποιείται, καθώς τα στρώματα της εταιρείας χρησιμοποιούνται από έναν σημαντικό αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων, ενώ πρόσφατα συμφωνήθηκε με την αεροπορική εταιρία Etihad Airways η χρήση των προϊόντων COCO-MAT στην Πρώτη Θέση. 
Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του Ομίλου Libra στον κλάδο παραγωγής και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, παρόλο που ο Όμιλος επενδύει ενεργά στην χώρα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της COCO-MAT.
Η COCO-MAT δραστηριοποιείται ήδη σε 12 χώρες, ενώ στοχεύει σε σημαντική ανάπτυξη της παγκόσμιας παρουσίας της στην επόμενη πενταετία. Στον τομέα της λιανικής το επιχειρησιακό πλάνο της κοινοπραξίας περιλαμβάνει νέα καταστήματα-ναυαρχίδες ιδιοκτησίας COCO-MAT, καθώς και νέα καταστήματα λιανικής πώλησης (franchise). Επιπλέον, η εταιρεία θα αναπτυχθεί και στον τομέα των online πωλήσεων. Αντίστοιχα, στον τομέα της χονδρικής, θα σημειωθεί περαιτέρω ανάπτυξη μέσω στρατηγικών συμφωνιών με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων, διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αεροπορικές εταιρίες και εταιρείες κρουαζιέρας. Η αναμενόμενη ανάπτυξη θα συμβάλλει επίσης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό στην έδρα της εταιρείας και στα περιφερειακά κέντρα, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην παραγωγή, στις εγκαταστάσεις της COCO-MAT στην Ξάνθη.

Ο Όμιλος The Cycladic Group που έχει τη βάση του στο Λονδίνο, δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Δημήτρη Γουλανδρή προκειμένου να αξιοποιήσει κεφάλαια για λογαριασμό της οικογένειάς του και άλλων επενδυτών. Σήμερα, ο Όμιλος έχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Ο  Όμιλος συνεργάζεται στενά με επενδυτές, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου