Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σάλος στην Κρήτη από την αποκάλυψη του κυκλώματος απατεώνων...

Μεγάλη έως και πολύκροτη, ακούμε ότι είναι η υπόθεση με τις απάτες εις βάρος δημοσίου, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων, από κύκλωμα επιτηδείων στην Κρήτη που αποκάλυψε και διαλεύκανε η Αστυνομία. Φαίνεται δε ότι έχουν εμπλακεί, κυρίως ως θύματα και επιχειρηματίες από…


…τον χώρο του τουρισμού και περιμένουμε και εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον τις αναλυτικές ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα.
Έχουν ήδη γίνει συλλήψεις και αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να βρίσκονται στο εξωτερικό.
Όπως διαβάζουμε στο cretalive, το κύκλωμα αρχικά χαρτογραφούσε εταιρίες σε όλη την Κρήτη που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και χρέη. Στη συνέχεια επέλεγαν συνήθως ανυποψίαστους πολίτες που λόγω της θέσης και των διασυνδέσεων των μελών της οργάνωσης, τους εμπιστεύονταν κι έμπαιναν εκείνοι μπροστά προκειμένου να τις εξαγοράσουν και να τις αποκτήσουν.
Με κόλπα και μεθοδεύσεις - πολλές φορές ερήμην των παρένθετων επιχειρηματιών - τους φόρτωναν τα χρέη των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων και οι επιτήδειοι έβαζαν στην τσέπη τα κέρδη, τα πάγια κεφάλαια και το υγιές κομμάτι των επιχειρήσεων. Μ' αυτόν τον τρόπο έβγαζαν για καιρό εκατομμύρια ευρώ.
Όσο επεκτείνεται η έρευνα, μάλιστα και ανοίγουν στόματα, τόσο αυξάνει και ο αριθμός των θυμάτων και των εμπλεκόμενων.

Ένα πρώτο αναλυτικό ρεπορτάζ, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου