Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πολυνομοσχέδιο: Οκτώ σελίδες με καταργήσεις διατάξεων και περιορισμών για τουρισμό...

Έσκασε και το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου. Το οποίο περιλαμβάνει και ένα "κεφάλαιο" για άρση περιορισμών και σειρά καταργούμενων διατάξεων για τον τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα για τη γνωστοποίηση και θεώρηση τιμών, μεταφορές και ενοικιάσεις οχημάτων…




…τουριστικά λεωφορεία, τουριστικούς λιμένες, τουριστικά γραφεία, κρουαζιέρες, επενδύσεις και ειδικές υποδομές, ιαματικές πηγές, χρονομεριστικές μισθώσεις και άλλα πολλά.
Καταργείται μεγάλος αριθμός διατάξεων - μέχρι και ολόκληρος… Νόμος και Προεδρικό Διάταγμα - για τις οποίες, ωστόσο, υπάρχουν απλές αναφορές και παραπομπές και πρέπει να ψάξει κανείς αναλυτικά μία-μία για να δει σε τι ακριβώς αναφέρονται.
Ειδικό ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία και τα πάσης φύσεως καταλύματα, έχουν οι διατάξεις που καταργούν κάθε υποχρέωση γνωστοποίησης και θεώρησης τιμών και τιμοκαταλόγων καθώς και των αποφάσεων για προσδιορισμό ελάχιστων τιμών κ.λπ.
Επιπρόσθετα, αλλάζει η μέχρι τώρα ισχύουσα διάταξη περί του “εκλέγεσθαι” και ειδικότερα η παράγραφος που αναφέρεται στις Ανώνυμες Εταιρείες, η οποία αντικαθίσταται ως εξής: “Στις ανώνυμες εταιρίες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει το πρόσωπο που ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με απόφασή του». Μέχρι τώρα οριζόταν ότι το σχετικό δικαίωμα το έχει ο μέτοχος που είναι και Πρόεδρος του δ.σ. ή διευθύνων σύμβουλος ή αν δεν υπάρχει μέτοχος που να ασκεί τέτοια καθήκοντα, ο μέτοχος που ορίζεται με απόφαση του δ.σ. (με άνω του 10% των μετοχών).
Καταργούνται, ακόμη, διατάξεις που είχαν ψηφιστεί σχετικά πρόσφατα, την τελευταία διετία-τριετία, όπως το πολεοδομικό κίνητρο με συντελεστή δόμησης έως 0,1 για τη δημιουργία τουριστικών επαύλεων και κατοικιών έναντι των κατεδαφίσεων τουριστικών καταλυμάτων, ή η υπουργική απόφαση του 2010 με την οποία καθοριζόταν η εισφορά ανά επιβάτη για τις εταιρείες με πλοία σημαίας τρίτων χωρών κ.α.
Όλο το προσχέδιο, εδώ, με κίτρινο χρώμα έχουμε τονίσει τις σελίδες για τον τομέα τουρισμού.

Είναι αρκετά δύσκολο το τσεκάρισμα και ο εντοπισμός όλων των σημείων ενδιαφέροντος,  θα επανέλθουμε…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου