Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

"Ελ. Βενιζέλος": Τα τέσσερα κίνητρα του ΔΑΑ για τη φετινή περίοδο...

Για να είμαστε και σωστοί, πρέπει να το καταγράψουμε και ας αργήσαμε μία-δύο μέρες : Με τέσσερα κίνητρα (Διατήρησης Πτήσεων, Μετεπιβιβαζομένων Επιβατών, Πληρότητας Δρομολογίων και Ανάπτυξης Ειδικών Αγορών) για τη θερινή περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος 2014) που αντιστοιχούν σε εκπτώσεις επί των αεροναυτιλιακών χρεώσεων...

...πορεύετα για φέτος ο ΔΑΑ. 
Παράλληλα, σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το ετήσιο πρόγραμμα κινήτρων και συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων των αεροπορικών εταιρειών που παρέχει ο ΔΑΑ.
Τα κίνητρα της θερινής περιόδου 2014 είναι τα εξής:
Κίνητρο διατήρησης πτήσεων
10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης & στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο
Με στόχο την επιβράβευση της διατήρησης της κίνησης της αντίστοιχης περυσινής θερινής περιόδου, το συγκεκριμένο κίνητρο προσφέρει 10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης & στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των πτήσεων θα διατηρηθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και πάντως δεν θα μειωθεί περισσότερο από 1%. Σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία εντάσσεται αυτόματα στο ετήσιο πρόγραμμα των αναπτυξιακών κινήτρων του ΔΑΑ.
Κίνητρο μετεπιβιβαζόμενων επιβατών
Ποσό ύψους 5€ έως 15 € για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη
Με στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της μετεπιβιβαζόμενης (transfer) κίνησης μέσω της Αθήνας προς άλλους προορισμούς, το κίνητρο αυτό προσφέρει σε κάθε αεροπορική εταιρεία κλιμακωτά ένα σταθερό πόσο για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (από 5 έως 15 ευρώ ανά επιβάτη).
Κίνητρο πληρότητας δρομολογίων
10 € για κάθε επιπλέον επιβάτη
Επιπρόσθετα, με στόχο την υποστήριξη των πληροτήτων των δρομολογίων και την ενθάρρυνση των αεροπορικών  εταιρειών να αυξήσουν την επιβατική κίνηση στις πτήσεις τους από / προς την Αθήνα, ο ΔΑΑ προσφέρει 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη στις αεροπορικές εταιρείες που θα παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 80%, υπό την προϋπόθεση ότι η χωρητικότητα και ο αριθμός των πτήσεων δεν θα μειωθούν σε σύγκριση με την περυσινή χειμερινή περίοδο.
Κίνητρο για ανάπτυξη ειδικών αγορών
Ποσό ύψους 5 - 10 € για κάθε επιβάτη
Με στόχο τη διείσδυση σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές (χωρίς απευθείας σύνδεση έως σήμερα με την Αθήνα) με δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον επιβατικής κίνησης, κάθε νέο δρομολόγιο της κατηγορίας αυτής θα επιδοτείται όχι μόνο με το υπάρχον «κίνητρο για νέα διεθνή δρομολόγια» αλλά και επιπλέον με ένα σταθερό ποσό ανά διακινούμενο επιβάτη (από 5 έως 10 ευρώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου