Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Διαβάσαμε: Φέρνει αποτέλεσμα το πλαίσιο για τα ιδιωτικά καταλύματα

- 500 σήματα σε λίγους μήνες...

Κατά τα φαινόμενα και βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, πρόκειται τελικά για μία αρκετά επιτυχημένη παρέμβαση. Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών κατοικιών σπεύδει να αξιοποιήσει την ευκαιρία να πιστοποιήσει τα ακίνητά του ως τουριστικές επαύλεις, βάσει του Ν.4179 και ήδη ο αριθμός…


…των κατοικιών που πήραν ή παίρνουν το αμέσως επόμενο διάστημα το σχετικό σήμα από τον ΕΟΤ έφθασε τις 500.
Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”, η νέα διαδικασία και ουσιαστικά, νέα κατηγορία καταλυμάτων που προβλέπεται από τον Νόμο Κεφαλογιάννη, αφενός μεν ώθησε πολλούς ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από τη σχετικά εύκολη διαδικασία και να αξιοποιήσουν τουριστικά τις κατοικίες τους, αφετέρου δε, έδωσε κίνητρα σε πολλούς άλλους που κινούνταν στα όρια της φοροδιαφυγής, να νομιμοποιηθούν. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο για παράνομη ενοικίαση κατοικίας είναι πια στα 50.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη για το κράτος είναι αξιόλογα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα 500 καταλύματα που μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι σίγουρο ότι θα ενταχθούν από φέτος στην τουριστική οικονομία έχουν δυναμικότητα περίπου 5.000 κλίνες, θα υποδεχθούν περί τις 300.000 διανυκτερεύσεις με τζίρο περίπου 30 εκατ. ευρώ, που θα αποφέρει φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ.

Το ρεπορτάζ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου