Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ITB 2014: Πάμε με άλλο "αέρα" αλλά και με το βλέμμα στην Ουκρανία...

- Έρχεται και μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για Αθήνα...

Με πασιφανώς αναπτερωμένο ηθικό, πολύ καλούς ρυθμούς κρατήσεων αλλά και την προσοχή στραμμένη διαρκώς στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην Κριμαία, η Ελλάδα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο. Τα μηνύματα…


…μέχρι στιγμής από τη γερμανική αγορά είναι τα πιο θετικά των τελευταίων ετών και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία πολύ καλή χρονιά και επάνοδο του αριθμού αφίξεων των Γερμανών τουριστών σε επίπεδα κοντά στην προ της κρίσης περίοδο, δηλαδή στην “γειτονιά” των 2,5 εκατ. και με εκτιμώμενο ποσοστό αύξησης στο τέλος της χρονιάς, άνω του 10%.
Η υπουργός Τουρισμού βρίσκεται ήδη από χθες στο Βερολίνο και ξεκίνησε τον κύκλο επαφών και συναντήσεών της, παραχωρώντας ταυτόχρονα συνεντεύξεις σε γερμανικά ΜΜΕ, ενώ είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα φέτος είναι πολύ θερμό.
Σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της επίσημης συνέντευξης τύπου της ITB και των παρουσιάσεων της τιμώμενης χώρας - φέτος είναι το Μεξικό - γίνεται και η επίσημη παρουσίαση της Marketing Greece, ενώ ποικίλες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε, κατά τη διάρκεια της ITB θα γίνει και μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για την Αθήνα, από διεθνή φορέα, που έχει να κάνει με μία σημαντική διεθνή διοργάνωση.
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η όλη κατάσταση στη Ρωσία, όπως είναι λογικό, απασχολεί και προβληματίζει τον ελληνικό τουρισμό αλλά και γενικότερα, τους περισσότερους ευρωπαικούς προορισμούς, πέραν του διπλωματικού και πολιτικού σκηνικού.
Είναι ευνόητο ότι αν οι εξελίξεις λάβουν άσχημη τροπή, η κατάσταση θα επηρεάσει σημαντικά και τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και την συμπεριφορά πολλών ευρωπαίων πολιτών, ως προς τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις και κινήσεις.

Με αυτά υπόψη, κάνουμε μία αρχή στις αναφορές μας από το Βερολίνο και θα επανερχόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου