Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Υπάλληλοι ΕΟΤ: "Καταστροφική η κυβερνητική απόφαση για διάλυση του ΕΟΤ"

Για “καταστροφικές” διατάξεις που θα οδηγήσουν σε γραφειοκρατικό αδιέξοδο ως προς την υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής, καθιστώντας το υπουργείο Τουρισμό ταυτόχρονα φορέα χάραξης της πολιτικής και ελέγχου της υλοποίησής της, κάνει λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ, αντιδρώντας...

 
...στη μεταφορά αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του οργανισμού στο ΥΠΟΤ.
Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι για την ένταξη των σχετικών διατάξεων στο πολυνομοσχέδιο , “δεν υπάρχει ούτε καν η δικαιολογία της ελάφρυνσης διοικητικών βαρών και μείωσης της γραφειοκρατίας διότι όλες οι αρμοδιότητες που ασκεί με επιτυχία πάνω από 60 χρόνια ο ΕΟΤ μεταφέρονται στο Υπουργείο Τουρισμού, σε ένα δηλαδή κατεξοχήν γραφειοκρατικό και δύσκαμπτο κεντρικό όργανο διοίκησης. Μοναδικός σκοπός της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης είναι να αποκτήσει επιτέλους το Υπουργείο Τουρισμού ρόλο και λόγο ύπαρξης”.
Επισημαίνεται ότι “η μεταφορά εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από τoν ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού μετατρέπει το Υπουργείο από φορέα χάραξης της πολιτικής και ελέγχου της υλοποίησής της σε φορέα χάραξης και ταυτόχρονα υλοποίησης της τουριστικής πολιτικής. Με τη ρύθμιση αυτή το Υπουργείο Τουρισμού γίνεται ελέγχων και ελεγχόμενος, με συνέπεια να μη διασφαλίζονται οι επιχειρήσεις που παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες από αυθαιρεσίες της διοίκησης αλλά και να μην διασφαλίζεται η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος σε βάρος των τουριστών-πελατών”. 
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, “η Κυβέρνηση, όταν διαπίστωσε τις έντονες διαφωνίες των φορέων των τουριστικών επιχειρήσεων και των προσωπικοτήτων που έχουν πολλές δεκαετίες δραστηριοποιηθεί στο χώρο του τουρισμού, οι οποίες εκφράστηκαν δημόσια κατά την πρόσφατη διαβούλευση του νομοσχεδίου που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Τουρισμού, αποφάσισε να βαφτίσει τη διάλυση του ΕΟΤ «μνημονιακή υποχρέωση» και να την εντάξει στο πολυνομοσχέδιο για να εξασφαλίσει την ψήφισή της από τη Βουλή, λόγω του προβληματισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, μετά το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης”.     
Η κατάργηση του εθνικού οργανισμού τουρισμού ως φορέα υλοποίησης τουριστικής πολιτικής αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και μοναδική περίπτωση στο σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε.

Ας ευχηθούμε η επιλογή αυτή που γίνεται στην πιο ακατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό, που σήμερα είναι η κυριότερη, αν όχι η μοναδική πηγή πλούτου για τη χώρα μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου