Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σαντορίνη: Αναβιώνει το σχέδιο για το δεύτερο Intercontinental στην Ελλάδα

Λέγαμε και διαβάζαμε προ ημερών για κινητικότητα στο θέμα της τοποθέτησης ξένων ξενοδοχειακών αλυσίδων στην Ελλάδα και φαίνεται ότι έρχεται άλλη μία σχετική εξέλιξη. Αφορά στην αναβίωση ενός παλαιότερου, σχεδίου της Intercontinental να δημιουργήσει το δεύτερο ξενοδοχείο της…


…στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην «Καθημερινή», ο γενικός διευθυντής του Intercontinental Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι στη Σαντορίνη θα λειτουργήσει το δεύτερο ξενοδοχείο Intercontinental στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα είναι η πρώτη επέκταση του διεθνούς ομίλου στην Ελλάδα, έπειτα από περίπου 30 χρόνια παρουσίας στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Στόχος είναι οι εργασίες για τη δημιουργία του Intercontinental Σαντορίνης να ξεκινήσουν φέτος, ώστε να είναι έτοιμο προς λειτουργία σε δύο με τρία χρόνια. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι για το ξενοδοχείο έχει, ήδη, υπογραφεί προσύμφωνο. Η μονάδα θα διαθέτει 120 δωμάτια, θα έχει 40 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, σπα, συνεδριακό κέντρο και δύο εστιατόρια, εκ των οποίων το ένα θα επιδιωχθεί να λειτουργήσει από διεθνή αλυσίδα εστίασης.
Το νέο ξενοδοχείο θα πάρει τη θέση της παλιάς μονάδας Image, που παραμένει κλειστή και είχε εξαγοραστεί πριν από λίγα χρόνια από την Αθήναιον Α.Ε., η οποία και θα «τρέξει» την επένδυση. H ιδιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επένδυση, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αγόρασε και όμορες εκτάσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι η Αθήναιον Α.Ε. έλαβε την απόφαση για το νέο ξενοδοχείο, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αύξηση της τουριστικής ζήτησης στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, γεγονός που δημιουργεί επενδυτικές προοπτικές στον τομέα. 

Το σχετικό ρεπορτάζ, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου