Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διαβάσαμε: Απλούστευση αδειοδοτήσεων και εξορθολογισμός κριτηρίων κατάταξης

Ο εξορθολογισμός, ας το πούμε έτσι, των κριτηρίων κατάταξης των ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, με έμφαση στην ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, των δυνατοτήτων ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, είναι οι προτεραιότητες…


…του υπουργείου Τουρισμού για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως διαβάζουμε στην “Καθημερινή”, στόχοι είναι αφενός μεν η υιοθέτηση περισσότερο ποιοτικών κριτηρίων και προδιαγραφών, έναντι αυστηρά τεχνικών και κτιριολογικών - ορισμένες εκ των οποίων, σήμερα, φαντάζουν μάλλον κωμικοτραγικές - αφετέρου δε, η αξιοποίηση σύγχρονων εφαρμογών στις αδειοδοτήσεις και στις συναλλαγές επιχειρηματιών και αρμόδιων υπηρεσιών, σε ένα πιο διαφανές και λειτουργικό πλαίσιο.
Επιπρόσθετα, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στις διαδικαίες περαιτέρω απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης, πέραν της προσπάθειας που γίνεται για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, σε πιο οριζόντιο επίπεδο από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αυτού, συνθέτουν και μία απάντηση στο ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες μέρες, ως προς τι θα απογίνει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΤ που είχε βγει σε διαβούλευση πρόσφατα, μετά την ένταξη των διατάξεων που αφορούν στις διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές του σχήματος ΕΟΤ και ΥΠΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου