Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Γερμανία: Επέκταση της περιόδου εντός των οποίων θα γίνονται οι σχολικές διακοπές

DRV: Κάθε έξτρα μέρα διακοπών, σημαίνει
συν ένα εκατ. διανυκτερεύσεις και συν 100 εκατ. τζίρο...

Κάτι τέτοια διαβάζουμε και συγχιζόμαστε, γιατί στην Ελλάδα κλωθογυρίζουμε χρόνια τώρα μία απλή πρόταση να δημιουργήσουμε μία σχολική ανάπαυλα τριών ημερών τον χειμώνα και το έχουμε κάνει ολόκληρο ζήτημα! Στη Γερμανία, η περίοδος των σχολικών διακοπών…


… των περίπου έξι εβδομάδων - των θερινών εννοούμε γιατί υπάρχουν και χειμερινές - ξεκινάει και τελειώνει σε διαφορετικούς χρόνους σε κάθε Κρατίδιο, εντός ενός γενικότερα προσδιορισμένου χρονικού διαστήματος - στη Γερμανία το αποκαλούν "διάδρομος σχολικών διακοπών", το πιο σωστό σε απόδοση θα ήταν χρονικό "παράθυρο" - ακριβώς για να μην συμπίπτουν οι διακοπές και στα 16 κρατίδια και να είναι κυλιόμενες. 
Για παράδειγμα, η Ρηνανία-Βεσφαλία μπορεί να έχει σχολικές διακοπές φέτος από αρχές Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου και η Βαυαρία να ξεκινάει από αρχές Αυγούστου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου και του χρόνου να είναι το αντίστροφο.
Οι Γερμανοί, όμως, αποφάσισαν να παρατείνουν την περίοδο εντός της οποίας θα κλείνουν τα σχολεία και θα μπορούν να επιλέγουν ημερομηνίες οι τοπικές κυβερνήσεις - το "παράθυρο" ή "διάδρομος" που λέγαμε, από περίπου 83 μέρες που είναι συνήθως κάθε χρόνο -τέλη Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου - σε 90 από το 2018 και μετά.
Γιατί από το 2018; Γιατί πολύ απλά, μέχρι και το 2017, έχει ήδη αποφασιστεί (από το 2011) ο προγραμματισμός των τοπικών κυβερνήσεων και των σχολείων, ούτως ώστε κάθε κρατίδιο να έχει ανακοινώσει την κυλιόμενη περίοδο των σχολικών του διακοπών.
Και γιατί αύξηση σε 90 μέρες του διαστήματος  εντός του οποίου πρέπει να κλείσουν τα σχολεία;
Επειδή απλά θέλουν περισσότερες επιλογές και καλύτερο συντονισμό.
Για παράδειγμα, φέτος, που το Πάσχα πέφτει αργά, η σχετική περίοδος περιορίζεται σε 71 μέρες και ο τουριστικός κόσμος εξέφρασε ανησυχίες ότι οι σχολικές διακοπές των κρατιδίων θα συμπίπτουν ή θα είναι πολύ κοντά στις ημερομηνίες και ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα στην αγορά (υπερκάλυψη πληροτήτων, υψηλότερες τιμές, κυκλοφοριακά προβλήματα κ.α.).
Αυτό σημαίνει ότι απο εκείνη τη χρονιά, ορισμένα από τα κρατίδια μπορεί να ξεκινούν τις σχολικές διακοπές από τα μέσα Ιουνίου, ενισχύοντας περαιτέρω την τουριστική βιομηχανία και επιμηκύνοντας την περίοδο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τον DRV, τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Γερμανίας, κάθε πρόσθετη μέρα διακοπών το καλοκαίρι θα έχει ως αποτέλεσμα ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις και περίπου 100 εκατ. ευρώ τζίρο για τις επιχειρήσεις διαμονής!

Μάλιστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου