Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τα καλά νέα της ημέρας, έρχονται από Γαλλία...



 - Πρόβλεψη για αύξηση 15% φέτος
- Συζήτηση για κοινά πακέτα από μακρινές αγορές

Η γαλλική αγορά ήταν μία από τις μεγάλες θετικές εκπλήξεις κατά την περυσινή τουριστική περίοδο με 19,2% αύξηση και πάνω από 1,1 εκατ. αφίξεις. Στον αυτό δρόμο πορεύεται και φέτος, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία...



...CETO (φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις, αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%. Θα πλησιάσουμε δηλαδή το 1,5 εκατ. επισκέπτες, μέγεθος πρωτοφανές για την κίνηση από τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία έχει και υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Πέραν αυτού του βασικού μηνύματος, από την επίσκεψη της Ο. Κεφαλογιάννη στο Παρίσι, προκύπτουν δύο ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.
Το ένα είναι ότι  συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας και ιδιαίτερα αυτοί από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς-, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα.
Το άλλο είναι η εμβάθυνση της σχέσης και η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας στον τουριστικό τομέα, που συζητήθηκε αναλυτικά σήμερα κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού με τον Christian Mantei, γενικό διευθυντή του ΑΤOUT  FRANCE.
Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε ότι ο ATOUT αφενός μεν θα συνεισφέρει στην ελληνική πλευρά με την εμπειρία που έχει στην συνεργασία περιφερειών-ιδιωτικού τομέα-κράτους, αφετέρου δε, θα προσφέρει στη διάθεση του ΕΟΤ στοιχεία για την δομή-οργάνωση και λειτουργία, τομείς όπου έχει υψηλή τεχνογνωσία ως φορέας που ασχολείται με τον τουρισμό.
Για τα θέματα αυτά, όπως και την περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο χωρών θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιούνιο ομάδα εργασίας από την Γαλλία και θα συναντηθεί με την αντίστοιχη ελληνική ομάδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου