Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μείωση του κόστους της περιαγωγής στην ΕΕ από τη Δευτέρα (1η Ιουλίου)



Όλοι όσοι ταξιδεύουμε συχνά, ακόμα και εντός Ε.Ε., έχουμε και από μία ιστορία... «πόνου και οδύνης» να διηγηθούμε σχετικά με την περιαγωγή και τους λογαριασμούς της κινητής. Αλλά φαίνεται ότι βελτιώνονται τα πράγματα. Νέες χαμηλότερες τιμές περιαγωγής για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στο...



... εξωτερικό – εντός της ΕΕ -θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2013, όπως μας ενημερώνουν από Βρυξέλλες μεριά. Για τη λήψη δεδομένων, μάλιστα, το κόστος μειώνεται κατά 36%.
Οι τιμές (προ ΦΠΑ) θα είναι οι ακόλουθες:


από 1η Ιουλίου 2013
για φωνητικές κλήσεις
εξερχόμενες κλήσεις
0,24 ευρώ/λεπτό
εισερχόμενες κλήσεις
0,07 ευρώ/λεπτό
                 για γραπτά μηνύματα

0,08 ευρώ ανά sms
                 για λήψη δεδομένων

0,45 ευρώ ανά Mbyte















Συγκριτικά, οι τρέχουσες τιμές είναι 0,29 ευρώ/λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις, 0,8 ευρώ/λεπτό για εισερχόμενες κλήσεις, 0,9 ευρώ ανά γραπτό μήνυμα και 0,70 ευρώ ανά Mbyte.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Ι. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου δήλωσε σχετικά ότι
«σε μια εποχή που η λήψη δεδομένων μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smart phones) αποτελεί πλέον καθημερινότητα, τα εθνικά σύνορα δε θα πρέπει να αποτελούν περιορισμό για τη χρήση τους. Σήμερα έξι φορές περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες χρησιμοποιούν το κινητό τους για λήψη δεδομένων σε σύγκριση με το 2007, δηλαδή τότε που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή ο Κανονισμός της ΕΕ για την περιαγωγή (roaming) σε δημόσια δίκτυα κινητών επικοινωνιών. Στο ίδιο διάστημα το κόστος λήψης δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου έχει μειωθεί κατά 91%».
Προσθέτει ότι οι μειώσεις των χρεώσεων θα έχουν οφέλη όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις της ψηφιακής οικονομίας, οι οποίες θα δουν την κίνησή τους να πολλαπλασιάζεται. "Η ενιαία ψηφιακή αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με την ψηφιακή τεχνολογία και την παραγωγή πολιτιστικού, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου".
Ευελπιστεί δε ότι από το 2015, δε θα υπάρχουν πλέον διακρίσεις ανάμεσα στις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, δε θα μιλάμε πλέον για «περιαγωγή», αλλά θα ισχύουν οι ίδιες, φθηνές τιμές λιανικής σε όλη την ΕΕ.
Μακάρι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου