Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πρώτη εκτίμηση κατάστασης και συνεχίζουμε

Δια της γνωστής μας αφαιρετικής μεθόδου, αυτό που εισπράττουμε από τη χθεσινοβραδυνή εξέλιξη σημειολογικά, είναι ότι κανείς εκ των τριών δεν θέλει εκλογές, δύο θέλουν αναθεώρηση της “προγραμματικής συμφωνίας” βάσει της οποίας λειτουργεί η τρικομματική, ένας τουλάχιστον θέλει οπωδήποτε ανασχηματισμό...

 
...και γενικά, ανανεώνουμε την όλη κουβέντα και φασαρία για την Τετάρτη. Ως προς την ΕΡΤ και την απόφαση του ΣτΕ, κρατάμε χάριν ευκολίας, το “ναι στο κλείσιμο και σε νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και όχι στο μαύρο”.
Από την άλλη πλευρά, η τουριστική αγορά, έτσι όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν θέλει σε καμία περίπτωση και ούτε κατά διάνοια, μία νέα φάση πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας.
Η εμπλοκή που προέκυψε σε κυβερνητικό επίπεδο αυτές τις μέρες και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα της ΕΡΤ, δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη ροή και τον ρυθμό των κρατήσεων προς τους ελληνικούς προορισμούς. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στο πιο “ευαίσθητο” μέτωπο των συνεδρίων και των εταιρικών εκδηλώσεων.
Ωστόσο, υπάρχει ένας προβληματισμός ως προς τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων και σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Εκεί υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι ξένα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τέτοιες διαδικασίες, π.χ. αεροδρόμια, ζητούν διαρκή και λεπτομερή ενημέρωση από τους εδώ συνεργάτες τους για τις εξελίξεις.
Για να δούμε και “fingers crossed”, όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου