Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η "λεπτή γραμμή" μεταξύ Ειδικού Χωροταξικού και Νομοσχεδίου...

Και να έρθουμε και σε μία πολιτική πτυχή της κίνησης του ΥΠΕΚΑ να βγάλει σε διαβούλεση το Σχέδιο της ΚΥΑ για το Ειδικό Χωροταξικό. Που τίθεται λόγω του γεγονότος ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, μεγάλο μέρος του οποίου αναφέρεται και αφορά σε ζητήματα όπως οι οργανωμένοι υποδοχείς τουρισμού, τα σύνθετα καταλύματα, οι ΠΟΤΑ και άλλα...


...βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στο ΥΠΕΚΑ, όπως και στα άλλα συναρμόδια υπουργεία, προς υπογραφή. Και μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, το ΥΠΕΚΑ είναι εκείνο που ακόμα δεν έχει δώσει σημεία “ζωής”, ως προς την συνυπογραφή.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά σημεία του, το νομοσχέδιο του Τουρισμού παρεμβαίνει, δια τροποποίησης ή συμπλήρωσης, στην ισχύουσα ΚΥΑ για το υφιστάμενο Ειδικό Χωροταξικό. 
Από την άλλη πλευρά, το Σχέδιο του ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνει προβλέψεις και κατευθύνσεις που είτε αλληλοκαλύπτονται με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ή και διαφοροποιούνται από αυτές. Υπάρχουν, όμως και σημεία που αφήνεται χώρος στο ΥΠΟΤ να εξειδικεύσει και να προσδιορίσει. Ας μην ξεχνάμε ότι το ένα είναι Κοινή Υπουργική Απόφαση, το άλλο θα γίνει Νόμος του κράτους.
Βεβαίως, το Ειδικό Χωροταξικό βρίσκεται σε διαβούλευση και υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχει περιθώριο εναρμόνισης των δύο σχεδίων. 
Ωστόσο, το προκύπτον θέμα ή ερώτημα, φυσικά, είναι ποιό θα προσαρμοστεί στο άλλο και σε ποιες ακριβώς διατάξεις και ρυθμίσεις... 
Το άλλο ζήτημα που διαφαίνεται, είναι το αν η απόφαση του ΥΠΕΚΑ να βγάλει την ΚΥΑ σε διαβούλευση, θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση της τελικής κατάθεσης προς ψήφιση του νομοσχεδίου του Τουρισμού.
Ταύτα προς το παρόν.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου