Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σοκ στον τουρκικό τουρισμό: Διακοπή λειτουργίας του GTI Travel και της Sky Airlines!

Το site  του GTI
από χθες

Και μέσα στον γενικότερο “θόρυβο” στην Τουρκία, “έσκασε” και η είδηση της διακοπής λειτουργίας και αναστολής δραστηριότητας της αεροπορικής εταιρείας Sky Airlines αλλά και του ιδιοκτήτη της, τουρκικών συμφερόντων tour operator της γερμανίας GTI Travel! Σύμφωνα με πληροφορίες του...


...ειδκού τουριστικού τύπου στη Γερμανία αλλά και στη Μ. Βρετανία, ο tour operator και η αεροπορική εταιρεία οδηγήθηκαν στην κατάσταση αυτή λόγω της διαδικασίας πτώχευσης στην οποία φέρεται να βρίσκεται από χθες ο μητρικός τους όμιλος Kayi Group, στην Τουρκία.
Στο site της, η Sky airlines ανακοινώνει ότι διακόπτει τις πτήσεις μέχρι νεωτέρας, λόγω οικονομικών δυσκολιών που κατά κύριο λόγο οφείλονται στην αδυναμία tour operators να της καταβάλλουν οφειλόμενα.
Η εταιρεία charter ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2001 και εκτελούσε πολλές πτήσεις από Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως προς Αττάλεια, αλλά είχε δραστηριότητα και σε πτήσεις εσωτερικού.
Εξυπηρετούσε και tour operators της Γερμανίας και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, είχε 15 αεροσκάφη και μετέφερε περίπου 2 εκ. επιβάτες ετησίως.
Ο GTI διακινούσε περίπου 350.000 πελάτες από Γερμανία προς τουρκικούς προορισμούς αλλά είχε έντονη δραστηριότητα και σε άλλες αγορές, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Βουλγαρία και η Ισπανία, ενώ από φέτος είχε περιλάβει και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο (αλλά μόνον με on line dynamic packaging).
Συνολικά, το 2012, εκτιμάται ότι διακίνησε 700.000 πελάτες.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή για τον τουρκικό τουρισμό και υπό άλλες συνθήκες θα ήταν θέμα πρώτης γραμμής στην επικαιρότητα της ευρωπααϊκής τουριστικής αγοράς.

Για ό,τι νεότερο, θα επανέλθουμε...

1 σχόλιο:

  1. Και να σκεφθείς ότι είχε βγει καλύτερος tour operator Ευρώπης στα World Travel awards πέρυσι και ήταν και υποψήφιος φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή