Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πνευματικά: Μία ενδιαφέρουσα απόφαση για ΑΕΠΙ...

Και μία εξέλιξη για τον βραχνά των πνευματικών δικαιωμάτων. Αν διαβάζω καλά τον φίλο Erriko στο facebook, στη Ρόδο, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ανακάλεσε απόφαση με την οποία δεν χορηγούσε άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος “μέχρις προσκομίσεως άδειας της ΑΕΠΙ”, δεχόμενη...


...την υποβολή από τον ενδιαφερόμενο υπεύθυνης δήλωσης ότι η μουσική που χρησιμοποιεί στο κατάστημά του, ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του περιουσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ειδικότερα στην ΑΕΠΙ και στην “Αυτοδιαχείριση”.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος προσκόμισε άδεια από την εταιρεία In Store Melody.
Από αυτό που καταλαβαίνω, η χορήγηση αδειών σε αυτήν τη βάση έχει γίνει και αό άλλους Δήμους, π.χ. Νισύρου και φαίνεται ότι αποκτά δυναμική. Δεν ξέρω να σας πω σήμερα και πόσο ισχυρή είναι νομικά, γενικότερα και αν μπορεί να ανοίξει δρόμους και για τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.
Αυτό ας το δουν οι αρμόδιοι φορείς.
Την απόφαση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ και ζηταω ζυγγνώμη γιατί δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς την πηγή για να την αναφέρω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου