Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στο... "εξεταστήριο" των New York Times



Πλήθος επαφών και συναντήσεων από την Ο. Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ – σήμερα συνεχίζει για το Τορόντο του Καναδά – και προς το παρόν, ξεχωρίζουμε δύο. Αυτήν με το... “ιερατείο” των New York Times με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του μεγάλου αμερικανικού media, Μαϊκλ Γκόλντεν, στα…



…κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη, με τον οποίο είχε μακρά συζήτηση για  τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας.
Στη συνάντηση παρευρέθη και όλο το επιτελείο του τουριστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο έθεσε σειρά ερωτημάτων στην υπουργό Τουρισμόυ και από ό,τι ακούμε, αρκετά από αυτά είχαν μεν αφετηρία και αφορμή τον τουρισμό αλλά επεκτείνονταν και σε άλλα θέματα...
Για να προσθέσουμε και μία-δυό λεπτομέρειες, ο M. Γκόλντεν είναι αντιπρόεδρος - για την ακρίβεια, vice chairman - της New York Times Company από το 1997, θεωρείται από τα πιο ισχυρά πρόσωπα των εκδοτικών συγκροτημάτων στις ΗΠΑ και παράλληλα είναι πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Δημοσιογράφων και μέλος στα δ.σ. του Associated Press και του Συνδέσμου Εφημερίδων Αμερικής. 
Η άλλη συνάντηση ήταν με τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων και Τουριστικών Οργανισμών (USTOA) Terry  Dale ο οποίος μετέφερε στην υπουργό τις εκτιμήσεις του αφενός μεν για θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό αφετέρου δε για το ότι η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις  τουριστών και παραγόντων της αγοράς στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΤ, στην καλή εικόνα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, έχει συμβάλει καθοριστικά η εικόνα της σταθερότητας που εμπεδώνεται διεθνώς για τη χώρα μας και η ομαλή μετάβαση σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας, που υπάρχει και το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις επιλογές των τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θα έχουμε και συνέχεια με περισσότερα οσονούπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου