Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κίνηση: Με αύξηση ο Μάιος για Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Να και κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε: θετικά πρόσημα στις αφίξεις στα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης! Σύμφωνα με τα στοιχεία από κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, τον Μάιο, οι αφίξεις στην Αθήνα κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 10,1% και στη Θεσσαλονίκη κατά 14,3%.


Με τις αφίξεις Μαίου, το μεν ποσοστό μείωσης στις αφίξεις στην Αθήνα, στο πεντάμηνο περιορίζεται στο 5,5% από διψήφιο που ήταν μέχρι και το τετράμηνο, ενώ στη Θεσσαλονίκη, είναι οριακά αυξημένο κατά 0,2%.
Αναμφίβολα, είναι μία ενθαρρυντική και ελπιδοφόρος εξέλιξη, ειδικά για την Αθήνα.
Βεβαίως, ούτε ένα μήνας φέρνει την Άνοιξη, ούτε μπορεί κανείς να διακριβώσει με ασφάλεια αυτήν την στιγμή, τι ποσοστό από αυτήν την αύξηση του Μαίου, αποδίδεται σε τουριστική κίνηση προς την πόλη και τι σε διερχόμενους τουρίστες.
Είναι, όμως, μία ένδειξη ότι η πολύπαθη πρωτεύουσα μπορεί να περάσει σε μία τροχιά σταθεροποίησης και κατόπιν, κατ’ ευχήν και ανάκαμψης, εφόσον γίνουν και κάποιες στοχευμένες, μελετημένες και δυναμικές κινήσεις σε βάθος χρόνου και από πλευράς κυβέρνησης.
Το αυτό ισχύει ως ένα βαθμό και για τη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος της αύξησης των αφίξεων αφορά τουρίστες που κατευθύνονται στη Χαλκιδική.
Κατά τα άλλα, τα περισσότερα στοιχεία για τον Μάιο σας τα είχαμε μεταφέρει προχθές.
Σε επίπεδο πενταμήνου και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ,  συνολικά οι αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 6% και ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια.
Σε επίπεδο προορισμών, έχουμε Ηράκλειο +16,2%, Χανιά +26,3%, Ρόδος +1,5%, Κως +20,2%, Κέρκυρα + 24%, Μύκονος +125,7%, Σαντορίνη +22,7%, Καλαμάτα +94,3%, Ζάκυνθος +33,2%, Κεφαλονιά +29,5%, Σκιάθος +18,4%, Άκτιο +13,6% και Καβάλα +),1%. Σε αρνητικό πρόσημο, Σάμος -8% και Άραξος - 14,7%.

Αναλυτικά τα στοιχεία, εδώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου