Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ, δεν γίνεται

Όπως σε κάθε κίνηση που γίνεται με λογική “κοπής γόρδιου δεσμού”,  η έκρηξη αντιδράσεων για την απόφαση λουκέτου και ανασύστασης της ΕΡΤ κατακλύζει κάθε διαθέσιμο μέσο επικοινωνίας και σχολιασμού. Αυτό που παρατηρούμε διαβάζοντας κα ακούγοντας μερικές εκατοντάδες από αυτές, είναι ότι...


...η κοινή γνώμη, όπως αυτή εμφανίζεται τουλάχιστον στο διαδίκτυο, είναι σαφώς διχασμένη. 
Οι λογικές “γόρδιου δεσμού”, δοκιμάζονται στην πράξη και στο επόμενο βήμα. Το αν, δηλαδή, πρόκειται για άστοχους λεονταρισμούς και επιζήμιες, τελικά, κινήσεις που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο αντί να το ωφελούν, που "καίνε" χλωρά μαζί με ξερά και καταστρέφουν άξιους μαζί με ανάξιους ή για κινήσεις μελετημένες που ακολουθούν ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντικαταστήσει μία συγκεκριμένη προβληματική κατάσταση με μία καλύτερη, αξιολογότερη και δικαιότερη.
Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει για πολύ - και αυτό το “πολύ”, το εννοούμε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικά - χωρίς ΕΡΤ
Αυτό, δεν γίνεται.
Για εθνικούς, συμβολικούς, θεσμικούς, συναισθηματικούς αλλά και εξόχως πρακτικούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και όλοι αντιλαμβανόμαστε. Για κρίσιμα ζητήματα και επιτακτικές ανάγκες, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.
Οι κρατικες συχνότητες - διότι όλες οι συχνότητες είναι κατά βάση εθνικές και δημόσιες - είναι εθνικός ζωτικός χώρος. 
Και δεν είναι δυνατόν να εκπέμπουν “χιόνι” και “μαύρο”.
Αν εν μία νυκτί έκλεισε η ΕΡΤ, τότε και εν μία νυκτί πρέπει να ξαναστηθεί και να ξαναλειτουργήσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου