Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Μία "δύσκολη" Κυριακή για την Αίγυπτο...

Κλιμακώνεται η ένταση και η ανησυχία στην Αίγυπτο καθώς σήμερα έχουν προγραμματιστεί μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές της χώρας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επανάσταση και την ανάληψη της εξουσίας...


...από τον πρόεδρο Marsi.
Τις τελευταίες μέρες, στις διαδηλώσεις και στις αναταραχές σκοτώθηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός φοιτητής. 
Η κατάσταση αυτή οδήγησε το State Department και το Foreign Office, στην έκδοση πιο αυστηρών ταξιδιωτικών συστάσεων σχετικά με ταξίδια στην Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ως πολύ σοβαρή.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέραν του Καίρου και άλλων πόλεων, διαδηλώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί και σε πιο τουριστικές περιοχές, όπως το Λούξορ και ακόμα και το Sharm El Sheikh.

Στην τουριστική αγορά της Ευρώπης επικρατεί μεγάλη νευρικότητα σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και οι μεγάλοι tour operators προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Πιθανή επέκταση των αναταραχών και στις περιοχές θέρετρα της χώρας, όπως το Sharm El Sheikh θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στις κρατήσεις ενώ σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν και με όσους έχουν ήδη αγοράσει πακέτα ή έχουν προγραμματίσει ταξίδια την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου