Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Άνω-κάτω, πέρα-δώθε και επί τα αυτά...




Άλλοι αμήχανοι, άλλοι ανήσυχοι, άλλοι εκνευρισμένοι. Ποικιλία αντιδράσεων και συναισθημάτων στο πολιτικό και όχι μόνον σκηνικό, από τις εξελίξεις, άρχισε η ανασχηματολογία και ονοματολογία γενικώς, σε πρώτο επίπεδο για την αποχώρηση...


...των στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και σε δεύτερο με την εκ των πραγμάτων νέα σύνθεση της κυβέρνησης.
Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν τοποθετηθεί ως εκπρόσωποι του κόμματος σε πληθώρα Οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα - έχουμε και στον ΕΟΤ συμμετοχή στο δ.σ. - και αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις και αλλαγές και σε αυτό το επίπεδο.
Η είσοδος στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα καλύψουν τις θέσεις που αφήνει κενές η ΔΗΜΑΡ. Μπορεί να έχουμε διάφορες "καραμπόλες" και μετακινήσεις και σε άλλα υπουργεία. Πληροφορίες κυκλοφορούν φυσικά, αλλά ακόμα βρίσκονται εντός αυτού του ασαφούς ορίου μεταξύ βάσιμης υπόστασης και ευσεβών πόθων ορισμένων.
Κατά τα λοιπά, από όλη αυτήν την αναστάτωση, δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή πολιτικών προσώπων στο σχήμα ΥΠΟΤ-ΕΟΤ (αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς...) ενώ το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται και στο γνωστό μας πλέγμα αλλαγών που είχαν δρομολογηθει στο σχήμα, με επίκεντρο κυρίως τον ΕΟΤ, με βάσει τα σχέδια Μανιτάκη και το οποίο αναμενόταν να ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Η πληροφορία που έχουμε, είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε και διατηρείται ένας προβληματισμός για τα όσα προβλέπονταν για τα νέα οργανογράμματα του ΕΟΤ και του Υπουργείου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές ποια θα είναι η “επόμενη μέρα” και αν θα έχουμε αλλαγή σχεδίων ή μέρους αυτών.
Για τον τουριστικό κόσμο, βεβαίως, κύριο ζητούμενο, παραμένει να μην διαταραχθεί η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και να μην "τραυματιστεί" εκ νέου, η εικόνα της χώρας και να μην ξεκινήσει νέος γύρος περί "αστάθειας" και "αβεβαιότητας" στα διεθνή media.
Οψόμεθα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου