Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Διαβάσαμε: Stop sales στη Ρόδο και καλύτεροι όροι στα συμβόλαια

Θεαματική δυναμική φαίνεται ότι αναπτύσσει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο τον Ιούνιο, ύστερα από μία “χλιαρή” - σε σύγκριση με άλλους ελληνικούς προορισμούς - εκκίνηση της περιόδου καθώς σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, πολλά ξενοδοχεία προχωρούν σε “stop sales” για το επόμενο διάστημα...


...ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός διαθέσιμων δωματίων έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στη “Ροδιακή”, χαρακτηριστικό της ζήτησης είναι και το ότι οι υπογραφές των πρώτων συμβολαίων με τους tour operators για το 2014, έχουν αυξήσεις που κυμαίνονται μεταξύ του 3% και 5%.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι εκτός από τα δωμάτια, δυσεύρετα είναι πλέον και τα αεροπορικά εισιτήρια για μεμονωμένους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα να προσφέρονται σε αρκετά υψηλές τιμές οι διαθέσιμες θέσεις.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν και κάποια στοιχεία προβληματισμού, καθώς αφενός μεν, η μεγάλη αυτή αύξηση δεν φαίνεται να περνάει σε ανάλογο βαθμό στην αγορά εκτός ξενοδοχείων, αφετέρου δε, αναφέρεται ότι η αγοραστική δύναμη των Ρώσων, που αναδεικνύονται δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, έχει περιοριστεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, προκύπτει ότι η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 21,7%. 

Ειδικότερα το διάστημα από 1 έως 15 Ιουνίου έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί συνολικά 140.870 τουρίστες ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός τους ανήλθε σε 123.065 τουρίστες (+17.805 άτομα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου