Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

TUI Travel: Επιμένουν σε "ρήτρες δραχμής"!

-Μέσω Hotelbeds ο απαράδεκτος όρος, αυτήν τη φορά...

Αμετανοήτοι και ανένδοτοι στα σενάρια τη δραχμής παραμένουν ορισμένοι tour operators και ξένοι συνεργάτες ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Και ακόμα σήμερα, βρίσκουν ευκαιρία να επαναφέρουν τη ρήτρα δραχμής - “νόμισμα άλλο εκτός από ευρώ” είναι η ακριβής έκφραση - σε συμβόλαια συνεργασίας που...


...προτείνουν για υπογραφή με ελληνικά ξενοδοχεία.
Το παράδειγμα που μας ανέφεραν είναι από την bed bank “Hotelbeds”, η οποία  ανήκει στην TUI Travel και στην Ελλάδα εκποσωπείται από την TUI Hellas και αφορά σε συμβόλαιο που συντάχθηκε τον Απρίλιο. 

Στα συμβόλαια συνεργασίας που κάνει με ελληνικά ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, για τη φετινή περίοδο τους παραθέτει και τους καλεί να αποδεχθούν έναν όρο, σύμφωνα με τον οποίο “τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν ότι στην περίπτωση που ανακοινωθεί ότι το Ευρώ δεν αποτελεί πλέον το πρωτεύον νόμισμα της Ελλάδος και όλες οι πληρωμές που πρέπει να γίνουν με το καινούργιο νόμισμα, τότε όλες οι πληρωμές που εκκρεμούν (μελλοντικές δόσεις) πληρωτές από την Hotelbeds στο ξενοδοχείο βάσει του παρόντος συμβολαίου θα γίνουν στο νέο νόμισμα με ισοτιμία που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία που θεσπίζει την ισοτιμία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε υποτίμηση γίνει”!
Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε γίνει επίσημη διαμαρτυρία και αναφορά στη διοίκηση του  TUI από το υπουργείο Τουρισμού για το ζήτημα αυτό και γενικά ήταν ένα θέμα που είχε τεθεί επισταμένως ως “πρόβλημα” στις σχέσεις των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τις γερμανικές.

Φαίνεται, όμως, ότι για τους συγκεκριμένους, ακόμα... πέρα βρέχει (ρήτρες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου