Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Mount Athos Gourmet: Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων...



Γιορτές του δρόμου, της γεύσης, των λιμανιών, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, γαστρονομικοί περίπατοι, menu φερμένα από τη Μικρασία, πιάτα που συνδυάζουν τις προσφυγικές γεύσεις με τη μεσογειακή αύρα του αγιορείτικου κόλπου, gourmet menu με έμπνευση από τον Πόντο και τις αλησμόνητες πατρίδες της ανατολής χαρακτήρισαν την...


...τέταρτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του Mount Athos Area Gourmet 2013 με τίτλο «Η Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων».
Επισκέπτες και εκπρόσωποι τύπου δοκίμασαν γεύσεις «φερμένες από τα παλιά», διά χειρών Λουλουδιάς Αλεξιάδου, Δημήτρη Κοπαράνη, Πάνου Ιωαννίδη και Γιάννη Καπασάκη και περιηγήθηκαν γευστικά σε εκλεκτές δημιουργίες νοικοκυράδων από τα Νέα Ρόδα και την Αμμουλιανή.
Ξεχωριστοί ήταν και οι γαστρονομικοί περίπατοι στην Ουρανούπολη, κατά τη διάρκεια των οποίων επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ανάμεσα στα φημισμένα καταστήματα με τα αγιορείτικα βιολογικά προϊόντα αλλά και στα εκτός Αγίου Όρους βυζαντινά μνημεία, όπως η Μονή Ζυγού, ο Πύργος του Προσφορίου και η αρχαία Σάνη.  
Με δυο λόγια η τέταρτη εβδομάδα του Mount Athos Area Gourmet 2013 παρείχε στους συμμετέχοντες την εξαιρετική δυνατότητα να εντρυφήσουν στις προσφυγικές γεύσεις, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι «Η Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων» αποτελεί σταθερή αξία της διοργάνωσης.         
Η επομένη θεματική εβδομαδιαία ενότητα έχει τίτλο «Mediterranean Gourmet» : μια ξεχωριστή εβδομάδα, αφιερωμένη στα 300 χιλ. μεσογειακής ακτογραμμής του προορισμού αλλά και στις μεσογειακές επιρροές της γαστρονομίας του. Υψηλού επιπέδου menu – δημιουργίες τοπικών chefs και της Ντίνας Νικολάου - συνδυάζονται μοναδικά με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές τοπικών και αγιορείτικων οίνων, ενώ την Παρασκευή 15 Ιουνίου η τελετή λήξης σφραγίζεται με την αναβίωση μικρασιάτικου γαστρονομικού εθίμου και την απονομή βραβείων ποιότητας.
Το Mount Athos Area Gourmet 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου