Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κοινωνικός τουρισμός 2013: Με voucher το πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα υλοποιήσει εκτάκτως φέτος ο ΟΑΕΔ, διαβάσαμε στην “Ημερησία”, όπως μεταξύ άλλων, ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με voucher, ενώ το συνολικό κονδύλι είναι αρκετά περιορισμένο. Η απόφαση...

 
...που εγκρίθηκε από το δ.σ. του ΟΑΕΔ, προβλέπει να διατεθούν μόλις 10 εκατ. ευρώ για την επιδότηση και 500.000 ευρώ για τη διενέργεια ελέγχων από τα αποθεματικά του νεοσύστατου στον Οργανισμό Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).
Με βάση την απόφαση οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν, ύστερα από δημόσια πρόσκληση, να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Το κουπόνι - επιταγή θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού που θα δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται, ωστόσο, να προσκομίζουν σε ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά για την απόδειξη των κριτηρίων επιλογής, ενώ η επιλογή θα γίνεται «αυτόματα» με βάση σύστημα μοριοδότησης που θα στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια (ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, αριθμός των ανήλικων τέκνων, χρόνος ανεργίας, αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία). Διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.
Η αίτηση θα επέχει θέσει υπεύθυνης δήλωσης και για τυχόν ανακριβείς αιτήσεις θα επιβάλλονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις καθώς και τον αποκλεισμό δικαιούχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων από το πρόγραμμα για 3 - 5 χρόνια.
Μεταξύ των 100.000 δικαιούχων θα είναι:
Εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης.
Ανεργοι που έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα).
Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου