Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κωνσταντινούπολη: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον αντίκτυπο στον τουρισμό



Το αν και πόσο έχει επηρεαστεί η τουριστική κίνηση προς την Κωνσταντινούπολη ειδικότερα και την Τουρκία γενικότερα, είναι ένα ερώτημα που ακούμε αρκετά τις τελευταίες μέρες στους τουριστικούς κύκλους. Τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία, έρχονται από την STR Global, η οποία...



...εκτιμά ότι η ζήτηση για ξενοδοχεία της Πόλης έχεις υποχωρήσει κατά περίπου 15% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Στα ειδικά στοιχεία των ξενοδοχείων, δηλαδή ζήτηση δωματίων (μέχρι και 12 Ιουνίου) και η πληρότητα, έχουν υποχωρήσει κατά 18% και 19% αντίστοιχα, πάντα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα διαστήματα πέρυσι.
Στο tour operating, οι τουρκικοί προορισμοί δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα ακόμα, τουλάχιστον δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα ακυρώσεις σε βαθμό ή αριθμό που να χρήζει επισήμανσης.
Εδώ βέβαια, πρέπει να θυμόμαστε ότι σε χώρες όπως η Μ. Βρετανία, οι tour operators δεν δέχονται επιστροφές ή «αποζημιώσεις» για ακυρώσεις που αφορούν σε προορισμούς για τους οποίους το Foreign Office δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία που να καλεί τους πολίτες να μην ταξιδέψουν εκεί.
Πρόβλημα, όπως είχαμε αναφέρει ξανά προ ημερών, υπάρχει στην αγορά των εταιρικών συναντήσεων, καθώς αρκετές εταιρείες αποφάσισαν τελικά να αλλάξουν προορισμό πραγματοποίησης εκδηλώσεών τους.
Οι αναλυτές της STR Global, πάντως, αναφέρουν ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμα, τότε θα πρέπει να αναμένονται απώλειες σε επίπεδο νέων κρατήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου