Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

HATTA: νέο κύμα επιτήδειων εν όψει...

Για ένα νέο φαινόμενο πιθανής εξαπάτησης καταναλωτών προειδοποιεί ΗΑΤΤΑ, λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη παρόμοιων περιπτώσεων εναντίον τουριστικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, το τελευταίο χρονικό διάστημα μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες ατόμων διοργανώνουν...

 
...συγκεντρώσεις τύπου σεμιναρίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των οποίων επιδιώκουν να «στρατολογήσουν» συνεργάτες οι οποίοι με την καταβολή πάγιας «συνδρομής» της τάξης των 250 € συνδέονται σε σύστημα παροχής πακέτων διακοπών σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. 
Σκοπός των ατόμων που συνδέονται στο εν λόγω σύστημα είναι να δελεάσουν περισσότερα άτομα να συνδεθούν ώστε να λαμβάνουν αμοιβή 50 € ανά νέο μέλος που συνδέουν και ούτω καθ’ εξής.
Επειδή η ανωτέρω πρακτική προσιδιάζει σε μορφές απάτης που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί, ο ΗΑΤΤΑ έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να ερευνηθεί το θέμα και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου, η πιθανή εξαπάτηση καταναλωτών και η πιθανότατη φοροδιαφυγή.
Ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου ο ΗΑΤΤΑ συστήνει στο καταναλωτικό κοινό να δίνει μεγάλη προσοχή στην επιλογή της επιχείρησης στην οποία θα αναθέσει τη διοργάνωση των διακοπών του για τη αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. 
Υπενθυμίζει δε ότι τα νόμιμα Τουριστικά Γραφεία που λειτουργούν έχοντας τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι οι επιχειρήσεις που μπορούν να εμπιστευθούν οι καταναλωτές για την άρτια οργάνωση των διακοπών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου