Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συμβούλιο της Ευρώπης: "12 star City" τα Χανιά

Μία μεγάλη βαρυσήμαντη διάκριση για τα Χανιά, έρχεται και στη πιο κατάλληλη στιγμή και σε μία περίοδο που ενισχύει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι φορείς της πόλης για την προβολή και εδραίωσή της μεταξύ των δημοφιλέστερων και πιο φιλικών προορισμών. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακήρυξε...

...τα Χανιά σε «Πόλη 12 αστέρων», ένα βραβείο που πήραν εκτός από τα Χανιά και άλλες 16 πόλεις απ' όλη την Ευρώπη, σε σύνολο 130 και πλέον συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, αφορμή για την διάκριση στάθηκε η πετυχημένη συμμετοχή του δήμου, το περασμένο έτος, στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας. 
Ο δήμος Χανίων πραγματοποίησε, από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που ήταν «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες». 
Σχολιάζοντας τη διάκριση που έλαβε η πόλη των Χανίων, ο γενικός γραμματέας του δήμου και συντονιστής των δράσεων που οργανώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η διάκριση που έλαβε ο δήμος μας για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά και ταυτόχρονα μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής».
Σύμφωνα με τον κ. Κουρή, «κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, πολίτες των Χανίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δράσεις σχετικές με την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του δήμου, «πολύ σημαντικό στοιχείο που αξιολογήθηκε θετικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν ότι ο δήμος Χανίων, σχεδιάζει και υλοποιεί νέα έργα και δράσεις που συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση και αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου