Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Της Ημέρας: Money talks...

Αγαπητό μου lobby,
Στην επιφάνεια “δεν κουνιέται φύλλο”, αλλά από κάτω “βράζει” από κινητικότητα η αγορά. Είναι εντυπωσιακό πόσοι πολλοί επιχειρηματίες, ακόμα και μεγάλα ονόματα, βρίσκονται σε συζητήσεις για κάθε πιθανό και δυνατό τρόπο...

...να σώσουν την κατάστασή τους. Ειδικά όσοι έχουν μεγάλα ανοίγματα και ασφυκτικές υποχρεώσεις.
Όλα τα συζητούν και όλα τα ψάχνουν, άλλοι με μεγάλη αγωνία και πίεση, άλλοι πιο χαλαρά. Από την ύστατη λύση της πώλησης, μέχρι πιθανές συμφωνίες που, είτε κινούνται σε δύσκολους λαβύρινθους του χρηματο-πιστωτικού συστήματος, είτε έχουν στόχο να βρουν κάποιο “στρατηγικό επενδυτή’, ή άλλους τρόπους “συνεργασίας”, χωρίς να χάσουν τις επιχειρήσεις τους, τουλάχιστον, χωρίς κάτι τέτοιο να φαίνεται ότι έχει συμβεί.
Κάθε μέρα ακούω και από μία-δύο περιπτώσεις για συναντήσεις και συζητήσεις, κάτι που δείχνει ότι αυτούς τους μήνες, μπορεί να γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις στην αγορά. 
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν μπει στην αγορά και ψάχνουν παντού, ξεκινώντας από τράπεζες μέχρι και ιδιοκτήτες απευθείας, πολλοί “παίκτες”, μερικοί μάλιστα αρκετά “ισχυροί”.
Το πόσες θα δούμε και θα ακούσουμε από αυτές, βέβαια, είναι άλλη ιστορία. Όπως και το που θα καταλήξουν.
Όπως μου είπε και φίλος καρδιακός που βρίσκεται βαθιά μέσα σε αυτόν τον “οργασμό”, για να το πω έτσι, “μου θυμίζει την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και την ατάκα της Λευκής Βασίλισσας, κάποιες μέρες έχω δει  μέχρι και έξι “απίστευτα” πράγματα πριν πάρω το πρωινό μου...”
Με αγάπη (συζητήσιμη)

angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου