Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τουριστική κίνηση: Η... "Άνοιξη" ξεκίνησε τον Μάιο

Τον καλύτερο, από πλευράς αφίξεων, Μάιο όλων των εποχών για αρκετούς προορισμούς της χώρας δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία των αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στην Κρήτη, τα Χανιά συνεχίζουν τη...


...ιδαίτερα θετική τους πορεία με αύξηση της τάξης του 28% ενώ το Ηράκλειο που μέχρι και τον Απρίλιο βρισκόταν αρκετά πίσω, επανήλθε με αύξηση της τάξης του 26%. 
Στη Κέρκυρα, η αύξηση έφθασε το 19,5%, με τις βασικές αγορές να δίνουν καλά ποσοστά και αριθμούς αφίξεων, μεταξύ των οποίων Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία και φυσικά τις αγορές της Ρωσίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας να ξεχωρίζουν με τη δυναμική τους.
Στη Ζάκυνθο, όπως μας ενημερώνει η Χριστίνα Τετράδη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, η αύξηση έφθασε στο 33,5%,  με τη Ρωσία να πρωτοστατεί με ποσοστό 230,35% και να αποτελεί πλέον την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Ζάκυνθο μετά τη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η Πολωνία 169,13% και η Τσεχία 74,93%.
Στην Κεφαλονιά, όπως μας ενημερώνουν οι φίλοι μας από το kefaloniapress.gr, η αύξηση έφθασε στο 18,7% και μετά το 130% του Απριλίου, ομαλοποιήθηκε σε πιο συμβατικά και λογικά επίπεδα. Στην πολύ καλή ανάλυση που θα βρείτε στο link, εξηγείται εν μέρει το ποσοστό του Απριλίου αλλά δίνεται και μία πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση για την αναντιστοιχία αφίξεων και εικόνας της αγοράς.
Πηγή προβληματισμού παραμένει η Ρόδος, όπου η αύξηση δεν ξεπέρασε το 8%.
Θα επανέλθουμε στο θέμα όταν θα βγουν και τα πρώτα στοιχεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια.

Στο μεταξύ κρατάμε ως υποσημείωση το ζητούμενο να δούμε και πως θα εξελιχθουν και τα έσοδα, για τα οποία, όμως, θα έχουμε στοιχεία αρκετά αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου