Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Διαβάσαμε: Η... λιμανολογία για την κρουαζιέρα

Σε μία διαρκή κινητικότητα βρίσκεται η αγορά της κρουαζιέρας στη χώρα μας, τόσο ως προς την προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων πλοίων και της ένταξης περισσότερων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα κρουαζιέρας, όσο και ως προς την ενεργότερη δραστηριοποίηση των μεγάλων εταιρειών...


...μέσω επενδύσεων σε εγκαταστάσεις και σταθμούς εξυπηρέτησης των πλοίων και των επιβατών τους, που θα χρησιμοποιούνται και ως προορισμοί εκκίνησης κρουαζιερών.
Μείζον θέμα συζήτησης αυτό το διάστημα, παραμένει το σχέδιο για τη δημιουργία λιμένα στο Φάληρο, το οποίο κατά τα φαινόμενα θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο λιμάνι του Πειραιά.
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνονται στο θέμα στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, όπως και δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη.
Ωστόσο, από τη δική μας πλευρά, αυτό που εισπράττουμε από παράγοντες της αγοράς, είναι ότι το Φάληρο είναι ένα πολύ “δύσκολο” project και ο προυπολογισμός-στόχος των 200 εκ. ευρώ, φαντάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
Όπως επισήμαναν τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, υπάρχει μία σειρά βασικών ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ελληνικό κράτος προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις και αυτά ξεκινούν από τις προβληματικές αποκρατικοποιήσεις και τη γραφειοκρατία - όπως είπε χαρακτηριστικά και ένα εξ αυτών αναφερόμενο στο fast track, neither fast, nor on track - μέχρι τον χωροταξικό σχεδιασμό.
Και φυσικά, ειδικά για την Αθήνα, το κόστος των αερομεταφορών, λόγω αεροδρομίου. 

Το ρεπορτάζ, εδώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου