Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ρωσία: αύξηση 66% στις χορηγήσεις visa, δεύτερη βάρδια στο προξενείο Μόσχας

"Ιστορικές στιγμές" βιώνουμε ως προς την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία στους ελληνικούς προορισμούς, φέτος. Τα αιτήματα χορήγησης θεωρήσεων στα προξενεία μας ξεπερνούν κατά πολύ κάθε προηγούμενο, με τα πρώτα στοιχεία...




...να δείχνουν μία αύξηση άνω του 66%, στη Μόσχα, στο πεντάμηνο!
Μόνον τον Μάιο και μόνον στη Μόσχα, είχαμε μία αύξηση στις θεωρήσεις της τάξης του 44,6% και το Γενικό Προξενείο καταβάλλει, ήδη, μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί στον διαρκώς αυξανόμενο όγκο αιτημάτων για χορήγηση visa που καταφθάνουν καθημερινά.
Γ. Πλώτας
“Εδώ και λίγες μέρες, ξεκινήσαμε και δεύτερη βάρδια στο προξενείο, μέχρι το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αιτήσεις και να διατηρήσουμε τους γρήγορους ρυθμούς διεκπεραίωσης των αναγκών θεωρήσεων και να επιτυγχάνουμε το χρονικό όριο των 48 ωρών, όπως έχουμε δεσμευτεί”, μας δηλώνει ο Γενικός Πρόξενος στη Μόσχα, Γιάννης Πλώτας, ο οποίος επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που είχαμε αναφέρει προ ημερών, ότι ζητήθηκε πρόσθετο προσωπικό - άλλα δέκα άτομα - για την υποστήριξη του Προξενείου.
Με τον ρυθμό που αυξάνουν τα αιτήματα για visa και όσο προχωρούμε βαθύτερα στην τουριστική περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Πλώτα θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα άτομα!
Σημειώνουμε ότι το κόστος για αυτά τα άτομα, καλύπτεται από τον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα τον ΣΕΤΕ.
Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες από το ΥΠΕΞ για την ενίσχυση των Προξενείων με διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τους τελικούς χειρισμούς των αιτημάτων και εξουσιοδοτημένοι να κάνουν τις απαραίτητες καταχωρίσεις στο σύστημα Schengen.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, η ζήτηση που υπάρχει για την Ελλάδα φέτος είναι πραγματικά καταιγιστική και μέχρι στιγμής, παρά ορισμένες ελλείψεις και δυσκολίες, σε γενικές γραμμές ο μηχανισμός των Προξενείων ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.    
Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει αυτό που έχουν αναφέρει στελέχη τουριστικών οργανισμών, ότι “η Ελλάδα, δυνητικά μπορεί να δεχθεί όσους Ρώσους αντέχει να εξυπηρετήσει το σύστημα θεώρησης visa"...
Φαίνεται δε ότι οδεύουμε και προς μία "ανατροπή" της διαπίστωσης των τελευταίων χρόνων, ότι το μερίδιο της Ελλάδας στη ρωσική αγορά και ο ρυθμός αύξησής του, δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να είναι, σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς. 
Για να δούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου