Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Go Air: Στο εξής, μόνον γυναίκες αεροσυνοδοί...

Για ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, τελικά όλα είναι ή γίνονται θέμα... βάρους. Η low cost ινδική Go Air αποφάσισε ότι στο εξής θα προσλαμβάνει μόνον γυναίκες αεροσυνοδούς, διότι έτσι θα εξοικονομεί καύσιμα! Σύμφωνα με τα στελέχη...


...της εταιρείας, υπολογίζεται ότι οι γυναίκες είναι κατά μέσο όρο 15 με 20 κιλά ελαφρύτερες από τους άντρες συναδέλφους τους και επομένως, αν τα πληρώματά της, αποτελούνται μόνον ή κατά πλειονότητα από γυναίκες, θα εξοικονομεί έως και 30 εκ. Ρουπίες ετησίως, δηλαδή περίπου 435.000 Ευρώ.
Κανείς από τους άντρες φροντιστές που εργάζονται στην Go Air δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά από εδώ και πέρα όλες οι προσλήψεις θα είναι μεταξύ γυναικών.
Η εταιρεία αναφέρει ότι η μεγάλη υποτίμηση της ρουπιας έναντι του δολαρίου που έγινε πριν από ένα χρόνο και που έφθασε στο -27%, έχει ήδη επιβαρύνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας της και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση τρόπων μείωσης του βάρους σε κάθε πτήση, για να εξοικονομεί καύσιμα και κατά προέκταση κόστος.
Για παράδειγμα μείωσε σημαντικά το βάρος του in flight περιοδικού, καθώς και την ποσότητα νερού που μεταφέρει κάθε αεροπλάνο.

Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου