Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Κάθε "φωτιά" που ανάβει στη "γειτονιά" μας, είναι φωτιά στην πόρτα μας...

Mε μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε και εμείς τις εξελίξεις στη γείτονα. Τόσο από κοινωνικο-πολιτικής πλευράς όσο φυσικά και από πλευράς τουρισμού, διότι όπως και να το κάνουμε, είναι και αυτό το “θέμα” μας. Ως προς την πρώτη διάσταση, είναι σαφές και στον πλεον αδαή, ότι κάθε αναταρχή και αναστάτωση στην ευρύτερη “γειτονιά” μας...




...που ξεφεύγει ή μπορεί να ξεφύγει από τα όρια κοινωνικής διαμαρτυρίας και ειρηνικών διαδηλώσεων, οδηγει σε μία “φωτιά” στην πόρτα όλων μας. Και στην κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ουδείς θέλει κάτι τέτοιο.
Το κλίμα λόγω Συρίας είναι ήδη εξαιρετικά εύφλεκτο, το σκάκι στρατηγικής που παίζεται από τα μεγάλα συμφέροντα απλώνεται μέχρι το Ιράν, προς ανατολάς και μέχρι τα βάθη της Τουρκίας και ας μην ξεχνάμε ότι και η κατάσταση στην Αίγυπτο δεν έχει καταλαγιάσει. Μία σπίθα αρκεί για να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και γενικά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία.
Είναι ευνόητο ότι το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να αναθεωρήσει πολλά και να ανασυταχθεί σε σχέση την πολιτική πυγμή που επιχειρεί να επιβάλλει επί σειράς ζητημάτων που αφορούν και επηρεάζουν την τουρκική κοινωνία. Διότι υπάρχει και ένα στρατιωτικό κατεστημένο που καραδοκεί και απεργάζεται και τα δικά του σχέδια.
Ως προς τον αντίκτυπο στον τουρισμό της Τουρκίας, απομένει να διαποστώσουμε πιθανές συνέπειες και επιπτώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός κυρίως μεταξύ οργανωτών συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων που είναι προγραμματισμένες για το αμέσως επόμενο διάστημα, πρωτίστως στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά σαφέστερη εικόνα θα έχουμε σε λίγο.
Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και πως θα αντιδράσει η κρατική μηχανή της Τουρκίας, κυρίως  ως προς την εικόνα και τα μηνύματα που θα βγουν στο εξωτερικό. 
Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε, την σε επίπεδο λογοκρισίας περιορισμένη αναφορά και μεγέθυνση των όσων συμβαίνουν στις τουρκικές πόλεις.
Σε κάθε περίπτωση, είναι παντελώς αφελές όσο και βλακώδες, να σπεύδουν κάποιοι να προσμετρούν πιθανά πρόσθετα οφέλη στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Ακόμα και αν προκύψουν αυτά, δεν είναι προς ικανοποίηση και χαμόγελα.

Ας θυμηθούμε, απλώς, που και πως ήμασταν εμείς τα τελευταία δύο χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου